pH meter

Toont alle 21 resultaten

pH meters in de vorm van fotometers, meet strips en sondes. Voor het meten van de pH waarde – zuurtegraad van het zwembadwater. De absolute TOPPER is de nieuwe Zwembad meter APP van Ondilo

Het belang van de pH waarde van het zwembadwater kan niet genoeg onderstreept worden. De zuurtegraad van het water bepaald of het aanwezige chloor goed het zwembad water ontsmet.

De ideale pH waarde om te meten met een PH meter voor zwembadwater is PH 7,3. Is uw pH waarde te hoog dan kan u die verlagen met pH min, is uw pH waarde te laag dan kan u die verhogen met pH plus.

8% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 435,00.Huidige prijs is: € 399,00. incl. BTW
35% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 100,00.Huidige prijs is: € 100,00. incl. BTW
(1)  143,00 incl. BTW

Het belang van de pH waarde - zuurtegraad van het zwembadwater

Het belang van de pH waarde van het zwembadwater kan niet genoeg onderstreept worden. De zuurtegraad van het water bepaald of het aanwezige chloor goed het zwembad water ontsmet.

Wat is de pH waarde?

Wat is de pH waarde?

De ph waarde is de zuurgraad of zuurtegraad van het zwembadwater. Een neutrale pH waarde is een pH waarde van 7. Een hoge pH bv pH 10 is basisch (zeepsop of bv chloor/bleekwater). Een lage pH bv pH 4 is zuur (vb cola of citroensap).

Technische - chemisch is de pH waarde de - log H+ ionen. Meer info over de pH waarde kan u hier vinden.

pH schaal

Wat is de ideale pH waarde zwembadwater?

De ideale pH waarde voor zwembadwater is pH 7,3. Is uw pH waarde te hoog dan kan u die verlagen met pH min, is uw pH waarde te laag dan kan u die verhogen met pH plus. Zwembadproducten voor de pH correctie zijn zowel in vloeibare vorm als in poedervorm verkrijgbaar.

Soorten pH meters

pH waarde kan u meten met

  • een FOTOMETER
  • een POCKET PH METER
  • TESTSTRIPS
  • ZWEMBAD METER APP
  • een pH MEETSONDE

Met de fotometers kan u meestal verschillende parameters analyseren en zijn zeer geschikt voor publieke zwembaden. De pocket pH meter is snel, eenvoudig, waterdicht en digitaal. De teststrips zijn de eenvoudigste, goedkoopste maar minst nauwkeurige pH meting. De ph meetsondes zijn voor automatische doseersystemen.

Hoe kan ik de pH meter ijken?

Om een pH meter nauwkeurig te laten meten kan u hem best 2 tot 3 maal per seizoen ijken. Deze ijking is meestal een 2 punts kalibratie met ijkvloeistof.

Zwembad meter van de toekomst

Sinds kort zijn er een aantal nieuwe zwembadmeters op de markt die het meten combineren met een APP op uw smartphone. Dit maakt het meten en toevoegen van de producten super gemakkelijk. De ICO van Ondilo is de nieuwe zwembadmeter die we verkopen. 

Deze zwembad tester meet

  • de pH (zuurtegraad)
  • de chloorwaarde
  • het zoutgehalte
  • de temperatuur

Van uw zwembadwater. De meting gebeurd automatisch en online. Via Wifi, Bluetooth of Sigfox synchroniseert het toestel de meetwaardes in de APP.