Pellet terrasverwarming

Toont alle 14 resultaten

Pellet terrasverwarming is het ideale ecologische alternatief voor de bestaande terras verwarming systemen op basis van gas of op basis van infrarood (electriciteit). Onze pelletverwarming voor op terras is zeer geschikt voor horeca maar ook voor particulier gebruik.

(1)  130,00 incl. BTW

Terrasverwarming met pellets - DE nieuw duurzame trend

Pellet terrasverwarming is het ideale ecologische alternatief voor de bestaande terras verwarming systemen de gas terras verwarming of de infrarood verwarming (elektriciteit). Onze pelletverwarming voor op terras is zeer geschikt voor zowel een horeca terras maar ook voor particulier gebruik.

Hoe werkt een pellet terras brander?

Faro terrasverwarming met pellets 08

De Pellet verwarming werkt met een ventilator

Het gebruik van een verwarming op basis van pellets voor uw terras is werkelijk zeer eenvoudig. Hierbij de 3 stappen

1. voegt pellets toe

2. brandbare gel

3. aanzetten

Hierna kan u voor 2,5 tot 4,5h genieten van heerlijke warmte en een prachtig vlammenspel. Onze terrasvuren met pellets is de aanwezigheid van een kleine propeller onderaan het toestel die lucht blaast in het pellet bed voor een grote mooie vlam.

TIP : het is aangewezen om een extra  brandstof cassette bij te kopen. Die kan u klaarmaken en nadat de eerste dosis is opgebruikt, snel wisselen als u langer wil genieten van de warmte op uw terras. De gebruikte cassette zal immers te warm zijn om direct te vullen en opnieuw te gebruiken.

De vlam in een pellet terraskachel is groter door de extra zuurstof. Maar de ventilator die werkt met een batterij zorgt hiermee ook voor een zuivere verbranding. Daarom veroorzaakt dit type van terrasverwarming GEEN rook.

Wat zijn de voordelen van een verwarming voor terras op pellets?

Een terras pellet brander heeft heel wat voordelen ten opzichte van klassieke gekende systemen op gas of met infrarood. Je hebt eveneens de gezelligheid, de warmte en bovendien een zeer mooie grote vlam. Je kan dus in tegenstelling tot bijvoorbeeld de gas terras verwarming en de infrarood terras verwarming genieten van het vlammenspel.

De brandstof is ook heel eenvoudig op te bergen, hout pellets. Er is geen elektrisch snoer zoals bv bij de infraroodstralers of ook geen propaan gasflessen zoals bij de gasbranders.

Hierdoor zijn deze terrasverwarmers ook gemakkelijk te verplaatsen wat ze zeer geschikt maken bv voor een terras van een bistro, op een terras van een evenement of bij een café.

Faro terrasverwarming met pellets werking

Alle voordelen van een pellet terras verwarming op een rijtje

 • Ecologische brandstof houtpellets met zeer hoog rendement
 • Geen montage of installatie kosten of werken
 • Mobiel, geen electrisch snoer of zware propaan tank
 • Mooi groot en visueel prachtig vlammenspel
 • Verbruikt slechts 1,4€/h brandstof
 • Ideaal voor particulier gebruik en gebruik op een horeca terras of op een evenement
 • Stabiele eenvoudige en gecontroleerde verbranding
 • Prachtig modern en tijdloos design, in natuurlijk geroest cortenstaal, zwart of titanium grijs gepoederlakt

Nadeel van pellet terras branders

Zijn er ook nadelen van pellet terrasverwarming? Misschien is de aankoopprijs een nadeel. Deze is hoger dan bv bij een gasbrander of een infraroodstraler. Echter is het prachtige design en het mooie vlammenspel een ontzettend groot voordeel.

Wat kost het verbruik van een verwarming met pellets voor terras?

Het verbruik is 3,5kg per 2,5h, dit is dus 1,4 kg houtpellets per uur. 1 kg houtpellets kosten om en bij de 1€. Het verbruik van de pellet terrasverwarmer is dus ongeveer 1,4€/h.

Om te vergelijken, een gas terras verwarming voor op terras verbruikt 2,5€/h een infrarood verwarming verbruikt 0,5€/h. De hout pellet verwarming is daarbij de meest ecologische keuze.

AANDACHT VEILIGHEID : deze terrasverwarming kan enkel buiten gebruikt worden. Bij de verbranding wordt er CO geproduceerd die zeer giftig is. Dit is met een klein briesje weg, binnen kan dit echter zorgen voor een CO-vergiftiging.

De Sigi pellet terrasverwarming, Odin pelletkachel en Odin plus verbruiken ongeveer 900h/uur.

Wat zijn hout pellets?

Houtpellets

De brandstof in onze pellet terras kachels zijn houtpellets, gemaakt van hout en houtafval (zaagsel). Pellets in hout zijn kleine staafjes en afhankelijk van de kleur bevatten ze den (licht bruin) of eik (donker bruin).

Kenmerkend voor pellets is een zeer consistente samenstelling waardoor de verbranding heel gelijkmatig verloopt en dus goed gecontroleerd. Dit zorgt voor een hoog rendement.

De voordelen van pellets is de eenvoudige opslag, het hoge rendement (dus je hebt weinig nodig), het ecologisch aspect en de bijna rookvrije verbranding. LEESTIP : Wat zijn houtpellets?

10 voordelen van terrasverwarmers met pellets.

Leestijd : 3 minuten, 59 seconden Het verwarmen van een overdekt terras of een open...

10 redenen waarom een buitendouche een aangename meerwaarde is in de tuin.

Leestijd : 3 minuten 24 seconden Douches voor in de tuin krijgen al jaar en...

10 interessante weetjes over oplaadbare tafellampen met LED voor buiten

Leestijd : 6 minuten 20 seconden Wij hebben voor u 10 interessante weetjes samengevat over...

Gezellig nazomeren bij het zwembad.

Nazomeren bij het zwembad in de tuin, misschien wel de leukste tijd van het jaar....

5 poolparty musthaves

Zorg voor een onvergetelijk, veilig en super leuk feest met deze 5 poolparty musthaves. Een...

5 merken tuinverlichting die voorzien van sfeer!

Met tuinverlichting kan je lange zomeravonden met de familie doorbrengen in de tuin: wie wil...

Een luidspreker voor buiten, onmisbaar op elk tuinfeest.

Het feest is natuurlijk pas helemaal af als er muziek aanwezig is. Tijdens de zomermaanden...

Een tuindouche… Zo zorg je dat je de ideale keuze maakt!

Bij het aanschaffen van een tuindouche komt een hoop kijken. Naast de beslissing voor welk...

Veel gestelde vragen over terrasverwarming met pellets

Qube pellet terrasverwarming vlam

Geen rook door zuivere verbranding

De vlam in een terrasverwarmer met pellets is groot doordat een ventilator onderaan de verbranding aanwakkert. Deze extra zuurstof van de ventilator, zorgt voor een pure, zuivere verbranding. Daarom veroorzaakt dit type van terrasverwarming GEEN rook.

Concreet zorgt een terrasverwarming dus niet alleen voor ene mooie grote vlam, maar dus ook voor een sterke warmte ontwikkeling en dus veel warmte en geen rook.

De SPIN tafelvuur maakt ook gebruik van deze techniek maar de brandstof bij deze tafelverwarming is Bio-ethanol.

Co vergiftiging symptomen bij pellet terraskachels

Gebruik verwarming met pellets enkel buiten

Ja, bij de verbranding met een vlam van kolen, gas, petroleum of hout (hout-pellets) bij de pellet terrasverwarmers, zal een gebrekkige verbranding in combinatie met te weinig zuurstof koolstof monoxide vormen. Deze carbon monoxide kan CO vergifting veroorzaken. 

Immers de koolstofmonoxide mengt zich met de lucht en adem je in. Door een toe kort aan zuurstof in je lichaam kan er CO vergiftiging optreden.

Gebruik de pellet terrasverwarming toestellen dus enkel voor BUITEN op terras, overdekt terras, of in een open poolhouse of tent. Zorg dat er steeds een goede verluchting is.

U kan CO vergiftiging herkennen aan de hand van de volgende symptomen :

 • misselijkheid
 • ademnood
 • flauwvallen
 • duiziligheid
 • bewustzijn verlies
 • hoofdpijn

Als u vermoeden hebt van een koolstofmonoxide vergiftiging door een pellet terras verwarmer; ventileer dan onmiddellijk en verlaat de ruimte.

TIP : gebruik onze pellet terrasverwarmers enkel BUITEN of in VERLUCHTE RUIMTES (open tent of overkapt terras)

Meer info bij het Antigifcentrum.

Het belangrijkste nadeel aan een terrasverwarming is vooralsnog de duurder prijs dan de conventionele terrasverwarming met gas of de elektrische infrarood verwarming.

De oorzaak van deze duurdere prijs zijn voor het moment vooral te wijten aan het gebruik van duurzamere materialen zoals gepoederlakt staal en het design. Zoals bijvoorbeeld de FARO pellet terrasverwarming.