Spa ontsmetting

Toont alle 12 resultaten

Spa ontsmetting voor het desinfecteren van uw spa. Dit is noodzakelijk om een gezonde waterkwaliteit te garanderen. Ook om de levensduur van uw spa te verlengen. Zo gaat u onder andere bacterievorming in de leidingen tegengaan. Onze best verkochte spa ontsmetting: Aquafinesse water care SPA set

Meest gekocht
(13)  29,95 104,96 incl. BTW

Waarom heb ik chloor nodig bij een spa?

Waarom heb ik chloor nodig bij een spa?

Er bestaan ondertussen heel wat manieren om water te behandelen zonder rechtstreekse chloor. Waaronder een ozonator, uv lampen en zoutelektrolyse zijn vaak gebruikte systemen bij spa's. Deze systemen zorgen voor minder chloor gebruik/verbruik. Echter is het nog steeds belangrijk voldoende te desinfecteren.
Bij een spa liggen de temperaturen van het water veel hoger t.o.v. een zwembad. Hoe hoger de temperaturen hoe sneller bacterie vorming mogelijk is.

Wanneer er een zoutelektrolyse systeem in uw spa aanwezig is moet je geen rechtstreekse chloor meer toedienen. Het zoutelektrolyse systeem maakt chloor aan op basis van zout in het water.

Wat is het verschil tussen gestabiliseerd en niet gestabiliseerd chloor

Gestabiliseerd zwembad chloor is op basis van Trichloro of Dichloro, moeilijke woorden voor de courante chloortabletten of het chloor poeder die u kan vinden in ieder grootwarenhuis of in iedere zwembad winkel. Niet gestabiliseerd chloor, ook wel anorganisch chloor, bevat geen CYAANZUUR. Een overmaat aan cyaanzuur stabilisator kan de werking van uw chloor blokkeren. (Lees hier alles over blokkering van de chloor door overstabilisatie)

Er bestaan 2 types NIET gestabiliseerd chloor:

In publieke zwembaden is het VERPLICHT om met niet gestabiliseerd chloor te werken.

ALLE INFORMATIE OVER CHLOOR:

Online chloor kopen , is dat wel veilig?

Chloor kopen via een webshop is dat wel veilig?
Nu is het zo dat deze producten zeer goed en veilig verpakt zijn. De chloor producten zitten steeds verpakt in een beveiligde verpakking die kinderen niet open zullen krijgen. Bij HTH gaan ze nog een stapje verder en is er zelfs geen contact tussen het chloor en de huid. Rond de sticks zit een plastiek omhulsel die er rond moet blijven. In de bussen of emmers met chloor granulaat zit steeds een doseer schepje of een is er een doseer dop.

De zwembad chemicaliën worden steeds zeer veilig en verzorgd verpakt met bubbelfolie en overvloedig verfrommeld karton om schokken op te vangen. Via onze online shop is chloor bestellen zeer eenvoudig, op heel wat producten verrekenen we ook kwantum kortingen.

Is het onderhoud van een spa moeilijk?

Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat het onderhouden van een spa of jacuzzi toch wel wat werk vergt.

Eerst moet u de pH corrigeren

Dit kan je met pH plus voor spa en pH min voor de spa. Meestal zijn dit vloeibare producten in busjes van 1L. De dosering is eenvoudig en de meting van de pH kan je doen met een Spa pH meter.

Nadien ontsmet je het water van de jacuzzi

Het ontsmetten kan je met Chloor, Ozon of Broom. Broom is heel handig omdat dit goed werkt bij een iets hogere pH waarde. in een jacuzzi heb je snel een te hoge pH door het kleine water volume en het intesief gebruik.

De gemakkelijkste manier voor het onderhouden van een spa

De gemakkelijkste, eenvoudigste manier voor het behandelen van een jacuzzi kan je doen met de Aquafiness ALL IN ONE kits voor SPA. Dit zijn super handige boxen met alles in, specifiek ontwikkeld voor het onderhoud van whirpools en hottubs. Bovendien is het Aquafinesse super handig doordat het een biofilm voorkomt waar er vuil in vast blijft steken. Dit maakt het onderhoud van een Spa uitermate eenvoudig en stabiliseert het de waterkwaliteit.

Aquafinesse maakt het onderhoud gemakkelijk en zorgt voor een perfecte waterkwaliteit.