Muziek

Soundcast – Artsound – Escape P9

Draadloze muziek aan het zwembad. Met de systemen van Soundcast en Artsound is het mogelijk om muziek af te spelen zonder stekker of draadconnectie. De meeste outdoor speakers zijn ook spatwaterdicht.

NIEUW in het gamma is de prachtige outdoorspeaker Escape P9. Deze won onlangs nog de “European Product Design Award”.


Welke boxen zijn geschikt voor muziek in de tuin

Er zijn 3 types van speakers geschikt voor gebruik in de tuin of het poolhouse.

Outdoor speakers

Outdoor speakers - muziek boxen speciaal voor buiten

Outdoor speakers werden speciaal ontwikkeld voor gebruik buiten in de tuin op het terras als terras speaker of bv op een boot. Kenmerkend zijn hun waterdichtheid, UV en weer bestendigheid, ze hebben een handvat om de box gemakkelijk te verplaatsen. Ze hebben een batterij want in de tuin of op terras is er niet altijd een stopcontact in de buurt. Via bluetooth kan je muziek naar de speaker streamen. Sommige boxen zijn niet speciaal voor buiten ontworpen maar zijn daar wel heel goed bruikbaar voor zoals bv de multifunctionele LED speakers van Nordic D Luxx.

Gekende merken zijn Soundcast, Escape en Artsound

De waterdichte speakers (IP 64 of IP 67 klasse ) van Soundcast zijn het meest gekend volgens ons (naast de gekende merken - Bose, Bang & Olufsen, JBL die meestal kleinere speakertjes ontwikkelden). Kenmerkend voor dit merk is de specialisatie in deze specifieke branche nl. : Waterdichte boxen. Ze zijn uitgerust met een stevige batterij met lange levensduur, draagbaar, muziek streaming via Bluetooth, hebben een vermogen tot 120 Watt, waterdicht, UV en weer bestendig. Ze zijn ideaal voor gebruik in de tuin bij het zwembad, in het poolhouse of de buurt van de spa baden..

Bluetooth speakers - muziek streamen via smartphone of tablet

 

De meest gekende Bluetooth speakers zijn de kleine speakertjes van JBL, Bose, Sonos. De jeugd is er gek op en het zijn kleine krachtpatser speakers met een waanzinnig geluid. Wij hebben 2 Bluetooth speaker top modellen in ons assortiment :

Wel eigenlijk zijn AL onze outdoor speakers, waterdichte speakers boxen met Bluetooth voor het streamen van uw muziek. De meest originele en coole speakers zijn de LED lamp speakers van Nikki Amsterdam of Noridc D Luxx. De muziek is niet spectaculair maar het zijn ontzettend leuke speakertjes voor buiten.

Welke merken draadloze muziek speakers voor in de tuin zijn er

De meest performante muziek speakers voor in de tuin worden gemaakt door : Soundcast, Artsound en Escape P9

Aan het zwembad ik is het heel handig om een speaker te hebben die draadloos is en waterdicht is. Enkele producenten hebben zich specifiek op deze branche toegelegd. Dat zijn de speakers die u bij ons kan kopen.  Met de systemen van Soundcast , Escape en Artsound is het mogelijk om muziek af te spelen zonder stekker of draadconnectie. De meeste outdoor speakers zijn ook spatwaterdicht.

NIEUW in het gamma is de prachtige outdoorspeaker Escape P9. Deze won onlangs nog de "European Product Design Award".

 

Kratig genoeg?

Zijn muziek boxen voor in de tuin wel krachtig genoeg?

De vraag die we  veel krijgen is of deze speakers wel krachtig genoeg zijn. Iedereen denkt bij een luidspreker voor buiten direct aan de kleine draagbare boxen van JBL. De merken Soundcast, Escape en Artsound brachten KRACHTIGE outdoor muziek boxen op de markt, met batterij en waterdicht.

De sterkte van hun outdoor speakers gaat van om en bij de 30 Watt tot de 120 Watt sterke Soundcast VG7

We kunnen dus concluderen dat er wel degelijk ZEER krachtige buiten muziek boxen zijn voor in de tuin.

Soundcast : ultieme geluidskwaliteit in draagbaar formaat

De best klinkende draadloze all weather speakers zijn volgens ons van Soundcast. De muzikale aanvulling (lees muzikale must) op uw BBQ feest of outdoor party, op uw boot of op het strand. De Soundcast wireless all weather speakers geven uw feest de muzikaliteit die het verdient. De Soundcast speakers hebben onderaan een grote woofer voor extra volle lage tonen en Bass geluid. Bovenaan zitten in het toestel speakers in alle richtingen. Dit maakt het geluid zeer warm en vol. De boxen zijn robuust in design en ze kunnen tegen een stootje en een regenbui! De soundcast speakers spelen ca. 10-15 uur op 1 acculading. Muziek streamen kan gemakkelijk door de ingebouwde Bluetooth techniek. APTX en AAC zijn bij Soundcast gewoon standaard!

Soundcast VG serie

Hoe lang speelt een draadloze tuin speaker met batterij?

Doorgaans speelt een speaker met batterij tussen de 10 - 15h afhankelijk van het geluidsniveau. Gebruik je de buitenspeaker voor achtergrond muziek zal de batterij een levensduur hebben van eerder 20h. Haal je alles uit de kast voor een stevige poolparty of feest in het poolhouse? Dan moet je rekenen dat u ongeveer 8h muziek kan streamen met je buitenbox.

LEESTIP : 5 Poolparty musthaves.

Hoe lang duurt het opladen van een outdoor speaker?

Voor het opladen van een waterdichte buitenbox voor in de tuin moet u rekenen op een gemiddelde oplaadtijd tussen de 5 a 6h om de batterij terug volledig op te laden. U kan de speaker ook gebruiken al hij aan het opladen is. Net zoals alle andere elektrische apparaten kan de toestellen blijven gebruiken tijdens het opladen. De speciale Lithium batterijen hebben een oplaadcyclus van 2000 keer. In principe zijn ze dus in realiteit onverslijtbaar. De kwaliteit van de batterij verminderd naar verloop van de jaren. Al is dit met de nieuwe generatie Lithium batterijen ook veel minder een probleem dan begin de jaren 2000.

Artsound : draagbare boxen van top kwaliteit

Artsound lighthouse 05

Artsound is een Belgische fabrikant en heeft heel wat coole luidsprekertjes voor buiten. De overkoepelende organisatie is ook verdeler van JBL, Artsound is dus goed geïnformeerd en de luidsprekers met batterij zijn de evenknie in kwaliteit en prijs. Kenmerkend voor de Artsound luidsprekers zijn hun indrukwekkend stereogeluid in steeds een coole en originele luidspreker. Het idee was om emoties te brengen en overal een leuke sfeer te creëren. Daarom heeft Artsound een multifunctionele, draagbare, lichtgevende en resistente luidspreker ontworpen met een krachtig geluid.

TIP ontdek hier hun PWR05 STUBRU #wewanttodanceagain

Meest hoogwaardige design speaker voor buiten : Escape P9

Escape P9

 

De P9 staat voor een hedendaagse tijdloze look dankzij het gebruik van duurzame en luxueuze materialen. Zowel discreet als zeer decoratief, past perfect bij alle interieur - en exterieurstijlen.

De stijlvolle grille is gemaakt van een duurzaam multi-filament polyester garen met een zachte uitstraling voor een natuurlijk materiaal effect. Elegant uit één stuk gegoten en gepoedercoat aluminium handvat met bijpassende geëxtrudeerde sierlijsten. De Escape boxen hebben ALLE functies : Stevige krachtige luidsprekers :

  • 100 Watt sterke versterker
  • grote woofer en luidsprekers in alle windrichtingen voor een warm diep geluid
  • tot 16h speeltijd
  • TWIN functie voor stereo effect
  • APP bediening
  • waterdicht
  • UV en weer bestendig
  • Bluetooth connectie met smartphone

Deze boxen worden zeer regelmatig verkocht voor speakers op terras van een restaurant, café of bv in de verhuur voor evenementen en (kleine) feestjes.

"één luidspreker - meerdere audio ingangen - bijhorende app"

Welke muziek kan ik beluisteren met een speaker voor buiten

Je kan via BLUETOOTH alle soorten muziek en kanalen  via uw smartphone en tablet streamen. Dit betekent concreet muziek van iTunes, Deezer, Apple music, Soundcloud, Spotify en alle andere digitale muziek platformen. Ook de digitale radio's kan je afspelen via bluetooth, zoals bv Q music, STUBRU of MNM, op je outdoor of bluetooth speaker. Je kan dus eigenlijk naar alles wat je maar wenst luisteren op deze speakers. Het is ook ontzettend eenvoudig. De bluetooth connectie gaat ontzettend snel en eenvoudig. Connecteren gaat meestal automatische. Telkens als u in de buurt komt van de speaker maakt hij terug connectie. Nadeel is dat u in een straal van 15 - 20 m van de speaker moet blijven met uw smartphone of tablet.

Welke muziek kan ik beluisteren met een speaker voor buiten

Je kan via BLUETOOTH alle soorten muziek en kanalen  via uw smartphone en tablet streamen. Dit betekent concreet muziek van iTunes, Deezer, Apple music, Soundcloud, Spotify en alle andere digitale muziek platformen. Ook de digitale radio's kan je afspelen via bluetooth, zoals bv Q music, STUBRU of MNM, op je outdoor of bluetooth speaker. Je kan dus eigenlijk naar alles wat je maar wenst luisteren op deze speakers. Het is ook ontzettend eenvoudig. De bluetooth connectie gaat ontzettend snel en eenvoudig. Connecteren gaat meestal automatische. Telkens als u in de buurt komt van de speaker maakt hij terug connectie. Nadeel is dat u in een straal van 15 - 20 m van de speaker moet blijven met uw smartphone of tablet.