Energiezuinige zwembadpompen

Toont alle 8 resultaten

Energiezuinige zwembadpompen met een variabele snelheid zijn een ontzettend goede investering. Het zorgt voor een drastische besparing op het verbruik en een veel stillere werking.


3 doorslaggevende voordelen van een VS zwembadpomp

 • een VS (variable speed) zwembadpomp verbruikt drastisch veel minder electriciteit
  • de terugverdientijd van uw investering in een energiezuinige zwembadpomp met verschillende snelheden is slechts 2 - 3 jaar.
  • in absolute waarde is de besparing snel 500€
 • het geluidsniveau van de pomp zakt drastisch
  • dit maakt dat deze filterpompen ideaal zijn om bv in een kelder van een woning of bv in het poolhouse te plaatsen, zonder lawaaihinder
  • het geluidsniveau zakt met ongeveer 20 - 25dB (standaardpomp = ong. 65dB - VS zwembadpomp = ong. 45dB)
 • de langere circulatietijd zorgt voor een betere zwembadwaterbehandeling
  • langere filtertijden zorgen voor een stabielere waterkwaliteit
  • tragere filtratie = betere filtratie

Hoeveel kan u nu besparen met een variabele snelheid pomp?

Besparing energiezuinige zwembadpompen
Besparing met een energiezuinige zwembadpomp
Besparing met BADU 90 VS
Besparing met BADU 90 VS
Op de zwembadbeurs INTERBAD in  Stuttgart konden we verschillende testopstellingen zien van de producenten. U kan zien op bovenstaande simulatie dat de besparing kan oplopen tot 600€ per jaar. Dit zorgt er voor dat de investering in een energiezuinige zwembadpomp meestal na 2,5J is terugverdiend.

Energiezuinige zwembadpompen - een forse besparing

Een zwembadpomp met een variabele snelheid zal zorgen voor een forse besparing op uw energiefactuur. Hoe komt dit nu? Deze zuinige zwembad filterpompen  werken aan een lagere Frequentie bv 25Hz (i.p.v. 50Hz). Dit zorgt er voor dat het debiet ook met de helft zakt. --> Dus bv een pomp van 22m³/h zal dan bv nog 11m³/h rond circuleren. --> Het verbruik zal echter niet halveren maar nog slechts ongeveer 1/4 zijn. Het elektriciteitsverbruik zakt dus exponentieel.

Zijn energiezuinige filterpompen zuiniger?

Ja, de zwembadpompen met een instelbare snelheid maken veel minder lawaai. Een standaard filterpomp voor een zwembad maakt snel 60 - 65dB. Echter door de frequentie van de pomp, te verlagen werkt de zwembadpomp trager en vooral stiller. Een energiezuinige zwembadpomp maakt gemiddeld 40 - 45dB, dit is 20dB minder lawaai. Dit maakt dit type van zwembadpompen zeer geschikt om binnenshuis te installeren, bv in de kelder of in de garage. U zal met dit type zuinige circulatiepomp geen lawaaihinder meer ondervinden.

Zijn zuinige zwembadpompen eenvoudige te installeren?

Producenten hebben er rekening mee gehouden dat uw huidige pomp ZEER EENVOUDIG vervangen kan worden door de nieuwe variant met variabele snelheid. Courante zwembadpompen van het merk Speck, Hayward, Kripsol enz... an u met hetzelfde model maar dan met een VS pomp vervangen zonder extra aanpassingen van uw PVC leidingen. Is uw zwembad aan renovatie toe? Dan is dat HET ideale moment om uw standaard zwembadpomp te vervangen door een energiezuinige zwembadpomp.

Heeft een frequentie gestuurd zwembadpomp effect op de waterbehandeling?

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom de waterbehandeling beter is met een variabele snelheid pomp.
 1. de filtertijd is de helft meer bv. nu 8h --> VS pomp 12h
 2. het debiet is lager, het zwembadwater wordt dus trager gefilterd = beter
Hoe trager de "doorstroomsnelheid" in de zandfilter van de filterinstallatie, hoe beter het zwembadwater gefilterd zal worden. Bijkomend zal (wanneer u met een automatische zwembadwaterbehandeling) uw zwembadwater gedurende een langere periode gecontroleerd en ontsmet worden (pH en chloorwaarde continue geregeld).

Waar moet ik op letten bij de installatie van een energiezuinige filterpomp voor het zwembad?

 • bij een debietmeting in een warmtepomp kan het soms zijn dat het verlaagde debiet deze verstoord
 • bij een waterbehandeling zal het aanpassen van de waardes "trager" gaan, pas dus de doseersnelheid aan van uw doseerpompen
Deze 2 punten kan u eenvoudig oplossen door bepaalde intervallen de snelheid te verhogen of bv bij afwijkende pH, Chloor of Temperatuur de pomp op volle kracht te laten werken. MEER INFO of een PRIJSOFFERTE? Contacteer ons.