Spa vlokmiddel

Toont alle 5 resultaten

Spa vlokmiddel is een product om helder water kristalhelder te maken. Dit product “vlokt” alle kleine zwevende deeltjes in uw water. Deze kleine deeltjes zorgen ervoor dat uw water er troebel of melkachtig uitziet.
Het is zeer belangrijk dat u de voorgeschreven verhoudingen niet overschrijdt om destabilisatie van het water te vermijden.


Floc voor het kristalhelder maken van uw spa water

Flocculant of ook wel "vlokker" genoemd zorgt voor het samen klitten van onzichtbare vuildeeltjes. Hierdoor kunnen grotere deeltjes tegengehouden worden door de filter patronen.

Welke types vlokmiddel voor spa's bestaan er?

Welke types vlokmiddel voor spa's bestaan er?

Er bestaan een 2 vaak gebruikte soorten. Vloeibaar en in tabletvorm.
De tabletjes die je in de skimmer kan achter laten zijn het makkelijkste om te doseren. De vloeibare producten zijn wat krachtiger en bereiken sneller resultaat.

Hoe werkt coagulatie (vlokking)?

Bij vlokking van onzuiverheden in het water worden flocculant op basis van Aluminium toegevoegd. Dit kan in poeder, vloeibaar of tabletten.

Met poeder en vloeibare vlok product krijgt u vlokjes in het zwembad zelf. Deze vlokken moet u laten bezinken naar de bodem. Daarna kan u heel voorzichtig stofzuigen.

EENVOUDIGER is het met tabletten te werken in de skimmer. Met vloktabletten krijg je vlokken op de filter. Nadien hoeft u enkel de filter grondig te reinigen tot het vuil weg is. Een veel eenvoudigere manier dus om uw water terug helder te maken. Er zijn verschillende producten om de reiniging van uw filterpatroon sneller te laten verlopen.

Coagulatie - vlokking

Hebt u nu chloor nodig of vlokmiddel om het water helder te houden?

Voor het onderhouden en ontsmetten, met andere woorden; vrij maken van bacteriën en virussen, hebt u chloor  nodig. Voor het helder maken van het water hebt u vlokmiddel nodig in tabletten of in vloeibare vorm. De flocculant in tabletten kan u eenvoudig in de skimmer leggen.