Omwille van de feestdagen heeft de levering van vloeibaar chloor en zwavelzuur vertraging. Onze excuses.

Negeren

Spa pH correctie

Toont alle 10 resultaten

Spa PH correctie is noodzakelijk om uw chloor desinfectie te laten werken. Bij een slechte PH waarde zal er geen desinfectie gebeuren. Ook al is er wel degelijk chloor in het water aanwezig. Afhankelijk van het resultaat van uw water analyse zal u PH + of – moeten toedienen.


pH correctie van uw spa water

De pH waarde of zuurtegraad van het spa water kan u best aanpassen met pH plus of pH min. De pH waarde van het spa water is de allerbelangrijkste parameter. Meet de pH waarde correct met een pH meter.

Ondilo ico spa

Een zeer eenvoudig manier om de water analyse uit te voeren is de ondilo ico spa. Dit toestel met automatisch alle belangrijke waarden. U kan deze waarden opvragen via een applicatie op de smartphone. Eender waar vanop afstand kunt u dus het water opvolgen. Alsof dit nog niet voldoende was geeft de ico suggesties via meldingen. Zo weet u snel en eenvoudig hoeveel u van welk product moet toedienen.

Spa wateranalyse

Welke verschillende types producten zijn er om uw pH waarde aan te passen?

Het aanpassen van de zuurtegraad van het zwembadwater kan u doen met poeder of met een vloeibaar product.

pH plus

pH plus:

  • Poeder - natriumbicarbonaat
  • Vloeibaar - natriumhydroxide

pH min:

  • Poeder - natriumbisulfaat
  • Vloeibaar - zwavelzuur of zoutzuur

Verschil tussen zoutzuur (pH minus) en zwavelzuur

Voor een automatische waterbehandeling adviseren we vloeibaar zwavelzuur 20% (H2SO4). Vroeger werd veel zoutzuur 20% (HCL) gebruikt, ook wel pH minus. Echter zoutzuur heeft de vervelende eigenschap van corrosieve dampen af te geven. Deze dampen corroderen alle metalen onderdelen in de technische ruimte kapot. Hierdoor zien we sinds jaren een toename van zwavelzuur als vloeibaar pH min product voor automatische pH correctie.

Welke pH waarde moet uw spa water hebben?

Wij adviseren een pH waarde van 7,2 - 7,5. De pH waarde van uw spawater is een zeer belangrijke parameter. Is deze waarde te hoog of te laag zal de chloor in uw spa niet goed ontsmetten. De pH waarde kan u best meten met een Pocket pH meter. De digitale meting is tot 0,1 nauwkeurig. Is de pH waarde te hoog of te laag kan u best eerst de pH waarde van het water in uw spa aanpassen vooraleer chloor toe te voegen.

Hoe doseer ik pH producten in mijn spa?

Vloeibare PH correctie bij spa mag je gewoon rechtstreeks in het water toedienen. Bij voorkeur de filterpomp voldoende laten draaien na toedienen van ph producten. Indien u gebruik maakt van granulaat korrels is het aangewezen deze eerst op te lossen in warm water. Op deze manier lossen de korrels sneller op

pH waarde zwembadwater