Spa wateranalyse

Spa wateranalyse producten voor het meten van de kwaliteit van jacuzzi water. pH meters, chloormeters, fotometers, sondes en teststrips. Groot assortiment.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Spa wateranalyse producten voor controle van het water

Spa wateranalyse producten voor het meten van de kwaliteit van jacuzzi water. pH meters, chloormeters, fotometers, sondes en teststrips. Groot assortiment.

Het meten van de ph waarde van spawater met pH meter

De pH waarde van het jacuzziwater is de allerbelangrijkste meetwaarde. Wanneer de pH waarde of zuurtegraad van het hottub water niet correct is zal de ontsmetting immers niet goed gebeuren.

Wat is de beste pH waarde van water in een bubbelbad?

De beste pH waarde van water voor in een bubbelbad is pH 7,2 - 7,3. Dit is een zo goed als neutrale pH zuurtegraad.

Wat is de beste methode voor de pH meting?

De beste spa water analyse methode voor de pH waarde is een meting met een Pocket pH meter. Deze digitale meter, meet met een pH sonde en is snel, eenvoudig en nauwkeurig.

De chloor meting in een privé jacuzzi met een chloormeter

De chloor meting in een privé jacuzzi gebeurd meestal met teststrips. Deze chloor analyse voor hottubs is de snelste, maar niet de meest nauwkeurige. De meest nauwkeurige chlooranalyse in water van een spa's is de fotometrische meting van chloor. Deze chloor spa wateranalyse kan je met een fotometer uitvoeren. Hier kan u ons zeer uitgebreide producten assortiment fotometers voor analyse van water vinden. Ons assortiment chloormeters omvat RX pocket meters of fotometers voor vrij chloor of de volledig automatisch werkende Ondilo voor zwembaden of Ondilo voor spa's.

Thermometers voor temperatuur meting in spa's

Mocht u de temperatuur willen meten van het hottub water, kan dit met een drijvende thermometer voor continue meting of met bv een Pocket meter die naast andere wateranalyse (pH - zuurtegraad) ook meestal de temperatuur meet.

Handig is de boei thermometer die drijft op het  water oppervlak van het bubbelbad.

Bij jacuzzi's kan u de themperatuur meestal aflezen op de display van de sturing.

Boei thermometer

Fotometers voor privaat en publieke spa wateranalyse

De meest betrouwbare en nauwkeurige analyse van uw jacuzziwater gebeurd natuurlijk met een fotometer. We hebben kleine pocket fotometers voor de analyse van verschillende parameters in hottubwater:

 • Vrij chloor fotometer
 • Pocket fotmeter voor
  • Koper water analyse
  • meting van alkaliniteit in brubbelbadwater
  • IJzer analyse in spa's
  • pH meter met een fotometer
 • Fotometers voor publieke jacuzzi water metingen
  • de Lovibond PC CheckIT
  • Hanna Pocket fotometer

Fotometers voor het meten van spawater zijn eerder omslachtig in gebruik. De resultaten van deze analyse zijn wel de meest betrouwbare spa wateranalyse resultaten.

Meetsondes voor automatische spa waterbehandeling systemen

Waar we als bedrijf echt in gespecialiseerd zijn door onze jarenlange ervaring als zwembadbouwer, zijn de meetsondes. Voor alle zwembad doseer systemen die we verkopen en zelf installeren hebben we de vervang sondes voor zowel pH meting, chloor meting of vrij chloor meting.

De meest verkochte elektrode is de pH kunststof electrode met BNC koppeling.

We hebben meetelektrodes voor de meeste grote merken wateranalyse doseersystemen en zoutelectrolyses

 • Hanna Pool security
 • Pool Basic
 • Watersens
 • Sugar Valey Control station
 • en veel meer doseer systemen.

De goedkoopste wateranalyse methode : teststrips

De snelste, eenvoudigste, goedkoopste maar ook minst nauwkeurige meet methode voor de spa wateranalyse van jacuzzi water zijn de teststrips. Er zijn heel veel soorten testsrips. De meeste teststrips zijn multifunctioneel en meten verschillende parameter van het water zoals chloor, alkaliniteit, cyaanzuur, pH waarde, enz...

Teststrips zijn meestal verpakt in goed afgesloten potjes. Vocht is immers de grote vijand voor teststrips. Als ze vochtig worden dan meten de teststrips niet meer nauwkeurig of zijn ze verloren. Ook de houdbaarheid van meetstaafjes voor hottubwater meting is vrij beperkt wat er voor zorgt dat ze snel verloren zijn.

Ook de zon kan test staafjes voor water meting degraderen en onbruikbaar maken.