pH correctie

Toont alle 10 resultaten

pH correctie producten – pH min en pH plus voor het corrigeren van de pH waarde, zuurtegraad, van uw zwembadwater


pH correctie van uw zwembadwater

De pH waarde of zuurtegraad van het zwembad water kan u aanpassen met pH plus (een base) of pH min (een zuur). De pH waarde van het zwembadwater is de allerbelangrijkste parameter. Meet de pH waarde correct met een pH meter

Welke verschillende types producten zijn er om uw pH waarde aan te passen?

Het aanpassen van de zuurtegraad van het zwembadwater kan u doen met poeder of met een vloeibaar product.

pH plus om de pH waarde te verhogen:

    • Poeder - natriumbicarbonaat
    • Vloeibaar - natriumhydroxide

pH min om de pH waarde te verlagen:

    • Poeder - natriumbisulfaat
    • Vloeibaar - zwavelzuur of zoutzuur

Verschil tussen zoutzuur (pH minus) en zwavelzuur

Voor een automatische zwembad waterbehandeling adviseren we vloeibaar zwavelzuur 20% (H2SO4). Vroeger werd veel zoutzuur 20% (HCL) gebruikt, ook wel pH minus. Echter zoutzuur heeft de vervelende eigenschap van corrosieve dampen af te geven. Deze zuur dampen corroderen alle metalen onderdelen in de technische ruimte kapot. Daarom zie we sinds jaren een toename van zwavelzuur als vloeibaar pH min product voor automatische pH correctie.

Welke pH waarde moet uw zwembadwater hebben?

pH waarde zwembadwater

Wij adviseren een pH waarde van 7,2 - 7,3. De pH waarde van uw zwembadwater is een zeer belangrijke parameter. Is deze waarde te hoog of te laag zal de chloor in uw zwembad niet goed ontsmetten. De pH waarde kan u best meten met een Pocket pH meter. De digitale meting is tot 0,1 nauwkeurig. Is de pH waarde te hoog of te laag kan u best eerst de pH waarde van het water in uw zwembad aanpassen vooraleer zwembad chloor toe te voegen. Ontsmetten en onderhouden van het zwembad gebeurd dan met chloortabletten.

Hoe doseer ik pH producten in mijn zwembad?

Doseer NOOIT product in de skimmer. Dit zal zorgen voor een zeer sterke pH stijging of daling in de zandfilter. Dit zal al het vastgekoekte vuil in de zandfilter losmaken, hierdoor komt het in het zwembad terecht met troebel water als resultaat.

Doseer poeder rechtstreeks in het zwembad of los het eerst op in een emmer warm water, om dan in het zwembad te doseren. Vloeibare producten kunnen, gezien het gevaar, enkel gebruikt worden met automatische waterbehandeling systemen.