Solardouche

Toont alle 5 resultaten

Douches voor in de tuin met een ingebouwd reservoir met water. Door de zon warmt het water in dit reservoir op. Hierdoor kan u met onze Solardouches dus in de tuin ook douchen met warm water. Super gemakkelijk te installeren en u hoeft dus geen warm water naar de tuin te brengen.

HANDIG : onderaan deze pagina meer info en FAQ’s over de solar douches


INFO en FAQ's over onze solar douches

Hoeveel water kan er in het reservoir van een solar douche?

Hoeveel water kan er in het reservoir van een solar douche?

Een solar douche heeft een reservoir met een inhoud die start vanaf 15L. Hiermee kan je 1 a 2 douchebeurten met water van 30°C nemen. Het opwarmen duurt ongeveer 2h als de douche in de volle zon werd geplaatst.

De hoeveelheid warm water in een solar douche is afhankelijk van het model. De goedkoopste solar douche voor in de tuin heeft een reservoir van 30L in de voet; dit is onze SUNNY Solar douche.

De solar douche met het grootste reservoir is onze Solar buitendouche met voetsproeier. Deze heeft een water reservoir die opwarmt door de zon van 35L : Solar buitendouche 35L met voetsproeier.

Hoe werkt een solar douche?

Een solar douche heeft een water reservoir in een zwarte buis, zak of voet. Door de instraling van de zon warmt het water in dit reservoir op tot wel 60°C. Via een mengkraan kan het warme water uit het reservoir gemengd worden met het koude water tot een aangename douche water temperatuur van bv 30°C

Het opwarmen duurt ongeveer 2h. Met een reservoir van 15L kan u al een 2 tal korte douchebeurten nemen met water van 30°C.

Hieronder ene schematische voorstelling van de werking van onze Sunny Solar Douche.

sunny solar douche werking 02