Vuurkorf

Toont alle 19 resultaten

Tijdens een winterbarbeque, een feestje in de tuin of op een wintermarkt. De vuurkorven zijn de gekende vuurtjes en gezellige trekpleisters voor leuke momenten met vrienden en familie. Een pintje of een gluhwein in de hand straffe verhalen vertellen en samen verbroederen.


De zwarte vuurkorf, het traditionele gezelschapsvuur

Tijdens een tuinfeest, op een winter barbecue of een wintermarkt / kerstmarkt. Staand rond dit type vuur met vrienden en familie, een pintje of gluhwein in de hand straffe verhalen vertellen. Dit is genieten ten top.

Kenmerkend voor een vuurkorf

Rond een vuurkorf ga je meestal staan. Rond vuurschalen ga je meestal zitten. Daarom worden ze meestal gebruikt op feestjes. Kenmerkend is dat ze dan ook meestal niet zwaar zijn, gemakkelijk in onderhoud en meestal is er ook een asschaal mee geleverd om onder de vuurkorf te plaatsen.

Het is een soort vuur mand waar je grote blokken berkenhout of beukenhout inlegt en de as/kolen doorvallen  rond om rond en onderaan de korf met vuur.

Vuurkorven zijn ook gemakkelijk te verplaatsen omdat ze niet veel wegen. Je kan ze gemakkelijk mee nemen naar het strand of bv verplaatsen en opbergen.

TIP bij het verplaatsen van de vuurkorf. Wacht eerst altijd tot de vuurkorf volledig is uitgedoofd en afgekoeld. Sommige vuurkorven hebben ook een handvat om het gemakkelijk te verplaatsen. Na het gebruik zal de vuurkorf ook roet afgeven. Gebruik dus steeds handschoenen of een dikke doek om je handen te beschermen tegen dit roet.

URBAN style vuur manden

URBAN style vuur manden

De meest gekende URBAN style vuurkorf is een vuur ton. Oude vaten worden hierbij gebruik om vuur in te stoken. Er zijn alternatieve mooie design vuurkorven gemaakt. De mees in het oog springend is de Cube vuurkorf van Höfats Je kan hem gebruiken op verschillende manieren :

  • Grill
  • als vuur korf
  • maar ook als zitje

Maar er zijn ook moderne vuren gemaakt voor in de tuin in de vorm van een ton : Vuurton met rooster

Welke hout voor vuurkorf gebruiken voor een mooi vuur

Goed gedroog berkenhout is het best geadviseerde materiaal om een mooie vlam en weinig rook te ontwikkelen in de vuurmand. Oven gedroogd Berkenhout ruikt zeer lekker, zorgt snel voor een mooie verkoling en dit alls gecombineerd met een mooi vlammenspel. Berkenhout zal zeer goed en snel branden. U herkent het berkenhout aan zijn typische witte schors.

Beuk en Es zijn hardere houtsoorten en kan je ook gebruiken voor uw tuinvuur, weliswaar meer geschikt voor grotere vuren zoals bv in cortenstaal vuurschaal Hoe harder het hout (beuk en es) hoe trager het hout zal branden en hoe sterker de warmte ontwikkeling.

Bomen die traag groeien zullen harder hout geven. Snelgroeiende bomen zoals bv de berk zal zachter hout ontwikkelen.

Berkenhout

Typische kerstmarkt vuurtjes

De gezelligheid op een kerstmarkt wordt mede gecreëerd door de vele mooie en leuke vuurtjes. Rond deze vuurtjes is het verzamelen met vrienden, kennissen of een toevallige voorbijhanger.

Niets leuker dan het drinken van een kerstbiertje of een gluhwein aan het vuurtje op een gezellige wintermarkt.

Deze vuurmanden hebben meestal een meegeleverde as schaal. Deze kan je onder de vuurkorf plaatsen om de ondergrond te beschermen. Hou er rekening mee dat wanneer je deze vuur mand op het gras plaatst je onder deze vuurschaal of as schaal een roestvlek zal hebben na gebruik. Wens je het gras niet te beschadigen, plaats er dan eventueel een tegel onder. Als die niet langer dan 1 week blijft liggen zal je gras niet afbranden of beschadigd zijn.

De Zweedse Fakkels zijn een heel mooie en leuke alternatieve tuinvuren. U kan ze plaatsen in een fakkelhouder en daarmee zijn ze veilig, elegant en super gezellig. Ideale decoratie voor in je wintertuin, als sfeermaker op een wintermarkt of als authentieke gezellig-maker tijdens een zomers tuinfeest.

Vuurkorf Denver 02

Een design vuurkorf

Liever geen ordinaire zwarte vuurkorf? Dan valt deze design vurkorf in Premium Staal zeker bij u in de smaak. Deze staal vuurkorf is behandeld en is gemaakt van 2mm plaat staal.

Er is ook een mooie design vuurkorf in de typische roest bruine kleur. De Madison moderne vuurkorf is dan hoogstwaarschijnlijk uw geprefereerde keuze. De natuurlijk geroeste vuurmand staat perfect bij bv een moderne woning of poolhouse.

Handig bij deze moderne korf is dat je onderaan ook plaats hebt voor het opslaan van brandhout. We hebben ook oplossingen in de vorm van een bank of een muur stapelaar voor houtopslag.

Vuurkorf Hollola 60cm

Veiligheids tips voor veilig gebruik van een vuurmand

Een belangrijke tip voor een veilig gebruik van de vuur korf is het voorzien van zand in de buurt van het vuurtje. Het vuur kan bij een probleem of bij bv een wegspattende vuurspetter het best gedoofd worden met zand. Plaats je in de zomer het vuur in de tuin, dan dreigt er soms brandgevaar als het gras volledig verdord is. Dit kan je ook doven met zand en dit zelfs beter dan met water.

Er zijn ook vuurkorven met een veiligheids rooster over of voor het vuur. Ook dit kan helpen bij het voorkomen van wegspattende vuurspetters.

AANDACHT : Gebruik je de vuurkorf in de vrije natuur, wees dan extra voorzichtig en maak geen vuur bij lange droogte of op plaatsen waar het verboden is.

Welke vuurkorf kopen?

De lichtste vuurkorf kopen

De lichtste vuurkorf kopen

Vuurkorven worden meestal gebruikt als tijdelijk vuur. u koop dus best een vuurkorf die niet te zwaar is en waar een asplaat is meegeleverd. Onze Kester vuur korf en de Denver vuurkorf zijn onze lichtste modellen en wegen respectievelijk 5.5 kg en 3.2 kg.

Vuurkorf en BBQ in 1 kopen

Een alternatieve vuurkorf waar u ook een kleine BBQ kan op klaarmaken is de Vuurkorf met grill. Deze weegt nog steeds maar 7kg en heeft ook een asplaat.

Design vuurkorf kopen

Kiest u liever voor een originele en multifunctionele vuurkorf, dan is de Höfats Cube. Dit is een echte coole vuurkorf waar je op kan grillen, je kan er een stoeltje van maken en het design is super tof. Hij weegt wel iets meer namelijk 15kg