Infrarood verwarming

Toont alle 39 resultaten

Tuinverwarming met IR (Infrarood) terrasverwarming voor in het poolhouse of aan een overdekt terras. De lange modellen zijn de meest gekende en eenvoudig te installeren. De hangmodellen zijn ideaal voor bijvoorbeeld boven een tafel.


Wat is nu precies een infrarood en infrarood verwarming?

Infrarood is een straling onzichtbaar voor het oog. Er zijn 3 types

IR korte golf

De korte golf infrarood stralers worden het meest gebruikt voor terras stralers. Deze hebben als voordeel dat ze een goed en snel opwarmend effect hebben, met andere woorden deze straling is zeer effectief en zorgt binnen de seconde voor warmte. Een keerzijde van de medaille is het risico op verbranding als je te dichtbij komt bij de straler. Deze korte golf stralers zijn dus vooral geschikt om op afstand, bv aan het plafond of boven een tafel gemonteerd te worden en te verwarmen.

IR MIDDEN GOLF

Deze middellange IR straling zal ook een stukje de omgeving opwarmen. Deze tuinverwarming geeft een donkerder rood licht af. Er is ook geen risico op verbranding als je te dicht bij de straler komt met je lichaam. Daarom worden deze IR Midden golf stralers meer gebruikt voor bv vloerverwarming of opwarmen van grote gebouwen of bv de wand in de badkamer. Deze middellange golf zit onder andere in ons professioneel toestel : Sunred Professional Smart Heater 2500 terrasverwarmer

IR LANGE GOLF

Deze lange golf infrarood straling zal meer gebruikt worden in bv panelen, spiegels of heaters. Deze lange golf zit ook voor een deel in breed spectrum stralers in bv IR Sauna's. Lange golf infrarood wordt zelden in terras verwarming gebruikt.

Deze straling komt bv ook via de zon naar de aarde en zorgt voor opwarming van je lichaam of van voorwerpen. IR straling is niet hetzelfde als UV, microgolf of bv röntgenstraling. Infrarood straling is VEILIG, warme straling en in sommige gevallen zelfs therapeutisch. De meest gebruikte korte golf is zeer geschikt voor de verwarming van je terras of poolhouse en herkenbaar door de fel oranje kleur.

Infrarood

AANDACHT : Hierbij is de enige kanttekening het behouden van een zekere afstand om verbranding te voorkomen.

Wat zijn de toepassingen van infraroodstralers?

Wat zijn de toepassingen van infraroodstralers?

Infrarood verwarming gebruikt men in zeer veel toepassingen. Deze techniek wordt gebruikt

IR terras verwarming 02

 • in de bekleding van de autostoelen als zetel verwarming
 • als IR sauna's voor gezondheidsbehandeling
 • voor panelen in de wand, vloer of plafond verwarming
 • maar dus vooral ook als verwarming in de tuin in de vorm van terrasverwarmers

Deze worden ook gebruikt op terras in de horeca. Deze energiezuinige verwarming zorgt er voor dat u zomer en winter kan genieten in uw buitenruimte.

Zijn er alternatieven voor infrarood verwarming toestellen?

Er zijn heel wat alternatieve tuinverwarmingen beschikbaar. Alle type verwarmingen voor de tuin hebben hun specifieke charme. De meest tot de verbeelding sprekende tuinverwarming zijn de vuurschalen en de tuinhaard. Het pluspunt van een vuur schaal in de tuin is de sfeer en gezelligheid. Het nadeel natuurlijk de rook en het werk om het vuur aan de praat te houden.

Een 2de gekende alternatief is natuurlijk de "paddenstoelen" de verwarming systemen met een propaan gas tank. Het nadeel van deze gas terrasverwarming is dat je op regelmatige basis de gastank moet vervangen. Bovendien is deze verwarming, in tegenstelling tot de IR stralers, met een vlam. Het voordeel is dan weer de ontzettend lage aanschafprijs.

Als 3de alternatief zijn meer en meer pellet terras kacheltjes. Deze kacheltjes zijn ontzettend zuinig en geven bovendien niet de rook die bv een tuinvuur of vuurkorf geven.

Pellet terrasverwarmer

Hoeveel elektriciteit verbruik een IR terrasstraler?

Het verbruik van een IR terras verwarming is afhankelijk het aantal stralers en hun wattage. Hierbij een berekeningsvoorbeeld:

Als u 15m² terras verwarmd met een straler van 2000W dan verbruikt deze terrasverwarming bij een elektriciteitsprijs van 0,25€/kWh : 2 x 0.25€/kWh = 0.5€/h

Een terras verwarming op elektriciteit met infrarood verbruikt bij een maximaal vermogen van 2000 Watt 0.5€/h.

Wat zijn de voordelen van IR stralers als terrasverwarming?

 • Deze zijn eenvoudig te instaleren
 • Veilig, zonder vuur en IP55 Spatwaterdicht
 • Geurloos - Geluidsloos
 • Snelle directe werking en verwarming
 • Energiezuinig tot 95% van de energie wordt omgezet in warmte
 • Opwarming van mensen en materialen (niet de lucht)
 • Wind heeft geen invloed op een goede werking

TIP : Wenst u hulp bij de keuze van uw infrarood terras verwarming? lees hier onze keuzehulp : Hoe kies ik de beste infrarood terrasverwarming?

Voordelen van Infrarood verwarming t.o.v. gas verwarming

 • Infrarood verwarming warmt de mensen op, ongeacht of er wind is werkt dit toch zeer goed, gas verwarming daarentegen warmt de omgeving op
 • Verwarming met IR stralen is geurloos, geluidsloos en meestal licht arm
 • Elektrische terras verwarming met een straler is zuiniger dan een gasbrander : IR straler verbruikt 0,5€/h een gasbrander 2,5€/h
 • Met een verwarming op stralingswarmte hoeft u niet te zeulen met gasflessen zoals bij de terrasbrander op gas. Het snoer en de stekker en klaar.
 • IR stralers hebt je in verschillende modellen; plafond of wand montage, hang modellen of terras verwarmers op een staander
 • Prijs van een IR verwarming is lager dan die van een terras verwarmer op propaan gas
 • Je kan de Sunred Professional Smart Heater 2500 terrasverwarmer met een APP bedienen en een instelbare timer. Zelf meerdere verwarmers met 1 APP te bedienen.

Welke infrarood terras verwarming is nu de beste?

Voor iedere toepassing en situatie is er een goed bijpassende "BESTE KOOP IR VERWARMING"

De beste infrarood verwarming voor de horeca

Voor een terras aan een hotel, restaurant, café of bistro is de Smart Heater 2500 de beste koop. Deze IR terras verwarmer heeft een krachtig vermogen tot 2500 Watt, instelbaar in 9 standen. Met de APP kan u hem bedienen of op basis van een timer aan en uit laten schakelen. Je kan verschillende "zones" bedienen met 1 enkele APP.

Voor het verwarmen van een (klein) balkon of kleine terras is de meest geschikte infrarood verwarming de Fortuna Wall 1500 Deze warmte straler is geschikt voor 15m². Alles is meegeleverd met dit toestel, een snoer van 1.8m, een beugel voor eenvoudige montage aan de muur, duidelijke Nederlandstalige handleiding. Er is een afstandsbediening voor eenvoudige bediening en de prijs is zeer schappelijk.

Aan een tuinset, lounge zetel of tuintafel kan je best werken met een verticale IR tuin verwarming. De Infrarood staande straler Dark Valencia Lounge 3000 Watt is de beste keuze IR verwarming voor deze toepassing. Dit is een zeer krachtige verwarming die instelbaar is in 3 standen. De verticale straling zorgt dat het een ideale verwarming is om aan een tuin salon te plaatsen.

Voor een intiemere toepassing aan een tuin tafel of een picknick tafel aan het zwembad of in de tuin kan je de tafel model IR verwarming gebruiken. Dit zijn kleine eenvoudige toestelletjes die je OP de tafel kan plaatsen.

De infrarood tuinverwarming met het mooiste design zijn de Artix design infrarood terras verwarming. Deze zijn verkrijgbaar als staand model en als hangmodel. De "lampkap" modellen zijn heel mooi voor in een poolhouse of boven een tafel aan een overdekt terras.

Hoeveel licht geeft een infrarood terras verwarming?

De licht intensiteit van een infrarood verwarming is afhankelijk van de soort straler.

De HALOGEEN straler geeft veel licht

Halogeen infrarood stralers

De ROSE GOLD geeft een minder felle lichte oranje/gele gloed.

Rosé gold infrarood verwarming

ROSE GOLD CARBON (low glare IR verwarming) geeft bijna geen licht meer.

Rosé gold carbon IR terras stralers

De BLACK HEAT helemaal GEEN licht meer.

Black heat stralers

De lichtsterkte is belangrijk om te weten. Veel mensen vinden het licht een vervelend neven effect en het kan ook verblindend werken. Doorgaans is de warmte bij een infrarood straler die meer licht geeft ook iets intenser. Dus hoe meer licht hoe intenser de warmte, hoe minder licht hoe zwakker de warmte ontwikkeling.

TIP : Wenst u hulp bij de keuze van uw infrarood terras verwarming? lees hier onze keuzehulp : Hoe kies ik de beste infrarood terrasverwarming?

Hoeveel infrarood stralers kan je aansluiten op 1 stopcontacten circuit?

Op 1 stopcontacten circuit met een zekering van 16A kan er maximaal 3680Watt aangesloten worden (230V x 16A = 3680Watt - Watt eenheid voor elektrisch vermogen). Concreet kan u dus 2 IR stralers aansluiten van 1500W op 2 stopcontacten van 1 circuit (meestal 8 stopcontacten).

Op 1 elektrisch circuit zitten maximaal 8 stopcontacten. U kan dus NIET op ieder stopcontact 1 IR terras verwarming aansluiten. Dit zal een te hoog vermogen vergen van het circuit. Wanneer u een te hoog vermogen aansluit op 1 circuit zal de zekering "springen".

Meestal ligt er per ruimte 1 elektrische lus. Dus bv 1 circuit in het buitengedeelte van het poolhouse en bv 1 circuit voor de binnenruimte en dan bv nog 1 circuit in de keuken, enz...