Tafellampen alle informatie en FAQ's.

tafellampen zorgen voor een super gezellige sfeer aan tafel

Tafellampen-home

Tijdens een zomer avond of later op het jaar tijdens een nazomeravond aan tafel in het poolhouse maakt de juiste tafellamp het moment magisch. Zeker als het lekker warm is met een terras verwarming in de buurt.

Ook tijdens de winter kan een mooi tafel licht tijdens een winter barbecue net dat tikkeltje meer bieden. De tafellamp is een LED tafel licht die de kaars van vroeger vervangt. Deze tafellampen zijn dimbaar, zijn draadloos, hebben meestal een afstandsbediening en lijken door de krachtige batterij wel eindeloos te branden.

Een draadloze LED lamp voor op tafel kan je gebruiken in het poolhouse, aan de poolbar, op je nachttafel, als bureaulamp, sfeermaker in uw interieur, enz….

Veel gestelde vragen over tafellampen

Humble lader

De lampen met LED voor op tafel dienen ongeveer 2 tot 6h op te laden, afhankelijk van het model, de capaciteit van de batterij en de wijze van laden.

Je kan het tafel licht opladen

  • met een micro USB kabel
  • draadloos met een IQ draadloos laadstation
  • aan de hand van zonnepanelen zoals bv bij onze Sunlight tafellamp van Eva Solo
  • voor de horeca zijn er multiladers waar u 6 tot 8 oplaadbare tafellampen tegelijk kan mee opladen.

De strafste tafellampen met batterij zijn de Humble One en Humble Two tafelverlichting. Die tafellampen branden tot 150h, u leest het goed! Deze oplaadbare lamp voor op tafel is zeker ook door zijn prachtig design het alternatief voor kaarsen in de horeca.

Doorgaans zullen de goedkopere tafel lampjes een stuk minder lang schijnen. Hoe duurder de tafellamp, hoe krachtiger de batterij en hoe langer de tafellichten meegaan voor u ze moet herladen.

LED-verlichting is energiezuiniger dan conventionele verlichting omdat LED’s (light-emitting diodes) een veel hoger rendement hebben en dus minder energie verbruiken.

 • Ze verbruiken minder elektriciteit om dezelfde lichtsterkte te produceren.
 • Een groot verschil met “gewone” lampen is dat LED’s, veel minder warmte geven.

Hierdoor gaat er minder engergie verloren in de vorm van warmte-afgifte.

Naast een (veel) lager elektriciteitsverbruik zijn ze veel duurzamer omdat ze steviger zijn en minder gevoelig aan schokken, storingen of trillingen. Daardoor gaan ze veel, veel langer mee en zijn ze dus stukken duurzamer.

Een tafellamp met LED en batterij moet dus veel minder snel worden vervangen en gaat veel langer mee.

Internationale IP klasses

Lampen met een IP klasse van IP54 tot IP68 kunnen buiten gebruikt worden. Er is een internationaal erkende aanduiding die u als consument duidelijk maakt of een elektrisch toestel buiten, in een natte of stoffige omgeving kan gebruikt worden : DE IP KLASSE. Deze klassering bestaat uit 3 onderdelen :

  • IP = International Protection
  • 1ste cijfer = de aanduiding voor bescherming tegen vaste voorwerpen (bv zand)
  • 2de cijfer = mate van bescherming tegen vloeistoffen

Een IP klasse overzicht van de LED lampen met batterij voor buiten :

  • IP 54 = bescherming tegen stof – bescherming tegen spatten
  • IP 65 = stofdicht – bescherming tegen waterstralen
  • IP 68 = stofdicht – bescherming tegen volledige onderdompeling

Tafelverlichting met batterij zorgen voor 100% gebruiksgemak. Er is immers geen snoer of verlengkabel nodig om sfeervol licht aan de tuintafel of poolhouse tafel te hebben.

TIP : CHECK de IP klasse bij LED lampen, meestal is de prijs ook een goede indicator.

Een tafellicht met een IP68 klasse betekent concreet dat het volledig stof en waterdicht is. Het is dus zeer goed beschermd en kan zelfs ondergedompeld worden in water.

Hierdoor is deze tafellamp zeer geschikt voor een buitenomgeving.

 • Door de IP68 klasse zijn deze lampen zeer veilig. Er is geen risico op elektrocutie of kortsluiting.
 • Bijkomend zijn ze door deze zeer robuuste fabricatie ook ontzettend betrouwbaar.

Ze kunnen bijgevolg zelfs aan zeer slechte omstandigheden gebruikt worden.Voorbeelden van tafellampen met IP68 klasse zijn onze Humble One Outdoor of de Weltevree Guidelight

Volledig waterdichte LED lampen met batterij voor op tafel zijn doorgaans 2 tot 3 maal duurder dan een gewone tafellamp met snoer en stekker. Is de lamp 20 – 30€, dan mag u er vrij zeker van zijn dat deze niet waterdicht is.

Het  volledig stofdicht en waterdicht fabriceren vergt ontzettend veel inspanning, wat zich weerspiegeld in een hogere kwaliteit en prijs.Een volledige waterdichte LED tafel licht zorgt voor:

 • 100% gebruiksgemak (geen snoer)
 • hogere kwaliteit door de strikte normering (IP – International Protocol)
 • een lagere levensduur en hogere kwaliteit
Imagilights afstandsbediening

Hoe je een oplaadbare tafellamp met LED voor buiten bedient hangt af van het specifieke model en de producnt.

 • Veel oplaadbare tafellampen met LED voor buiten worden geleverd met een afstandsbediening
  • Om de lamp aan/uit te zetten
  • De lichtsterkte te regelen
  • Verschillende kleuren te kiezen
 • Sommige lampen hebben ook knoppen op de lamp zelf. Op deze manier kan je dus zelf de lamp bedienen.
 • Andere lampen kunnen ook worden bediend met een smartphone-app zoals bv onze Humble One Smart
 • Deze modellen kan u ook aan/uit zetten met een slimme assistent zoals  Google Home of Philips Hue

Hetzelfde geldt voor de lichtsterkte, de kleur, het kaarseffect, enz. Al deze functies zijn ofwel beschikbaar op de lamp met knoppen, met de afstandsbediening, in de app of via een slimme assistent.

Oplaadbare tafellampen met LED voor buiten zijn vaak vervaardigd uit duurzame materialen zoals roestvrij staal, aluminium, polycarbonaat (imitatie glas) of thermoplastische materialen. De redenen voor het gebruik van deze materialen zijn voor de hand liggend :

 • hun duurzame kwaliteit
 • de weerbestendigheid van het materiaal
 • stijlvolle en klassevolle uitstraling
 • het licht gewicht van deze materialen.

Er is roestvrij staal of aluminium gebruikt omdat het roestbestendig is, dit materiaal in heel veel omgevingen gebruikt kan worden. Deze metalen zijn ook heel populair door de zeer robuuste en kwalitatieve uitstraling. Een voorbeeld van tafellampen in aluminium zijn de Imagilight Moment lampen of de Humble Two.

Er is polycarbonaat of andere thermoplasten gebruikt omdat ze onbreekbaar zijn, het licht gewicht, de flexibiliteit naar vorm, hun transparantie look zoals kunststof glas, enz.  Bovendien zijn lampen gemaakt in dit kunststof materiaal recycleerbaar en dus duurzamer.

Deze materialen zorgen voor duurzaamheid, een veilige oplossing, een licht gewicht en een uitzonderlijk goede weerbestendigheid. Daardoor gaat de LED tafellamp met batterij voor buiten langer mee, moet die minder worden vervangen en bespaar je zo energie- en onderhoudskosten.

Gezien wij gespecialiseerd zijn in draadloze LED lampen voor in de tuin op terras of in het poolhouse verkopen wij hoofdzakelijk draadloze tafel LED lampen.

De oplaadbare tafelverlichting zonder snoer in ons assortiment zorgt voor 100% gebruiksgemak. Onze tafellampen zijn dus 9 op 10 draadloos.

De lampen voor op tuin tafels, voor in de tuin of op terras zijn bovendien meestal waterdicht en bestand tegen weer en wind. U kan deze tafellampen zonder snoer ook binnen gebruiken, bv in het poolhouse op de salontafel of bv als lampje voor in de slaapkamer. Op het nachtkastje misstaan onze design lampen zeker niet.

Alle blogs over tafellampen

10 interessante weetjes over oplaadbare tafellampen met LED voor buiten

Leestijd : 6 minuten 20 seconden Wij hebben voor u 10 interessante weetjes samengevat over...

Lees meer
5 poolparty musthaves

Zorg voor een onvergetelijk, veilig en super leuk feest met deze 5 poolparty musthaves. Een...

Lees meer
5 merken tuinverlichting die voorzien van sfeer!

Met tuinverlichting kan je lange zomeravonden met de familie doorbrengen in de tuin: wie wil...

Lees meer

Alle video's over tafellampen

Schrijf je in voor onze lifestyle nieuwsbrief en DOWNLOAD GRATIS onze LIFESTYLE GIDS! Laat je inspireren door nieuwe producten of geniet van onze promoties.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.