Chloormeter

Toont alle 14 resultaten

Chloormeter

Ruim aanbod in chloormeters waaronder fotometers, elektronische meters met smartphone applicatie, pocketmeters, elektroden, sondes en de klassieke teststrips.

8% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 435,00.Huidige prijs is: € 399,00. incl. BTW

Chloormeter

Ruim aanbod in chloormeters waaronder fotometers, elektronische meters met smartphone applicatie, pocketmeters, elektroden, sondes en de klassieke teststrips.

Wat is een chloormeter?

Wat is een chloormeter?

Een chloormeter is een product of toestel om de hoeveelheid totaal of vrije chloor in het water te weten te komen. Wij sommen hier even de verschillende mogelijkheden om chloor te meten op:

Wat is een fotometer?

Een fotometer werkt op basis van lichtsterkte in het toestel. Eerst neem je een staal van het te testen water zodat het toestel een nul waarde heeft. Daarna moet je reagentia toevoegen aan het staal zodat het toestel deze reactie kan waarnemen. Zo bekom je een zeer betrouwbare meting. Het nadeel aan deze manier van meten is dat je alles precies juist moet uitvoeren. Een vette vinger op een cuvet kan de meting al beïnvloeden.

ALLE INFORMATIE OVER CHLOOR:

Wat is het verschil tussen vrije chloor ,geboden chloor en totale chloor?

Om chloor te meten is het belangrijk dat je het verschil kent tussen vrije chloor, gebonden chloor en totale chloor. De belangrijkste maat om te meten is de vrije chloor. Dit zorgt namelijk voor de oxidatie en desinfectie van het water.
Het gebonden chloor zijn de vuildeeltjes in het water die zich binden aan de vrije chloor. Met andere woorden is gebonden chloor de vuilvracht van het water. Gebonden chloor desinfecteert het water niet en kan zelf schadelijk zijn voor de waterbalans.
De totale chloor is de som van de vrije chloor en gebonden chloor. Meer info hierover kan je via deze link terugvinden.

Wat is een goede zwembad tester?

Alle methodes die wij aanbieden zijn goede zwembadwater testers. Echter kan je wel verschillen terugvinden bij de nauwkeurigheid van de tester en de kwaliteit van het toestel. Vaak werkt dit recht evenredig. Namelijk als de kwaliteit van het toestel minder is dat de nauwkeurigheid ook minder is of sneller afwijkende waardes geeft. Het toestel met de meeste gebruiksvriendelijkheid en betrouwbare metingen is de ondilo ico.