Chloortabletten

Toont alle 9 resultaten

Chloortabletten worden gebruikt in een zwembad om geleidelijk chloor toe te voegen aan het water in een zwembad of in een jacuzzi/spa bubbelbad. De chloor in deze chloorpillen zal bacteriën doden en vervuiling afbreken. Dit zorgt voor helder en gezond water in uw zwembad.

Wij verkopen zowel grote chloor tabletten van 200g, de HTH chloor sticks van 300g, 5 in 1 chloortabletten en de kleine chloorpillen van 20g voor in de spa.

TIPS en INFORMATIE : info over zwembad chloor en informatie over chloortabletten  Ander zwembad chloor kan u hier kopen.


Wat zijn chloortabletten?
Chloortabletten

Chloortabletten voor trage ontsmetting

Chloor tabletten voor zwembad of spa water ontsmetting zijn traag oplossende pillen van 7g, 20g, 200g, 250g of 300g met chloor om zwembadwater of water in de jacuzzi te ontsmetten. Dit zwembadproduct bevat chloor die oplost doordat het geplaatst wordt op een plaats waar het water langs gepompt wordt door de zwembadpomp of pomp in de jacuzzi.

Deze waterstroom bevat na het passeren aan de tablet met chloor voldoende ontsmetting product om zo het water zuiver en helder te houden.

HANDIGE TIP : Alle informatie over chloortabletten.

Chloortablet-skimmer

Chloordosering via de skimmermand.

Chloortabletten zijn heel geschikt voor het gebruik in zwembad skimmers. Er zijn verschillende skimmers, namelijk de ingebouwde skimmer in een ingebouwd zwembad. Een drijvende skimmer voor opbouwbaden en als laatste bestaan er ook drijvende skimmer dobbers.

In de skimmermand van opbouwbaden kan u de chloortabletten van 200g, de HTH Chloor Sticks van 300g en de MTF 5 in 1 Chloortabletten gebruiken. Voor opbouw zwembaden zijn deze tabletten te groot.

Door de geconcentreerde chloor oplossing gaan de skimmermandjes snel stuk. U kan in onze winkel nieuwe skimmermandjes kopen.

Hayward Chloordispenser CL200

Dosering van chloor via een chloordispensor

Als u een groot volume water hebt in uw zwembad en toch manueel chloor wil doseren in het water kan u gebruik maken van een Hayward Chloordispensor. Hierin kunnen een 10 tal tabletten van 200g chloor.

Op het doorstroom systeem kan je de toevoeging van chloor regelen met een draaiknop. Op deze manier kan je voor een langere periode op een semiautomatische manier chloortabletten dosering in het zwembadwater.

De HTH Chloor Sticks van 300 gr zijn hiervoor NIET geschikt door het cilinder vorm.

Chloortablet-in-drijvende-skimmer

Dosering van chloortabletten in opzetzwembaden

Voor opzet zwembaden kan u gebruik maken van een drijvende dobber waar onze kleine Chloortabletten van 20g in passen. Op deze manier kan u chloor toevoegen gedurende een langere periode in het water van uw opbouw zwembad.

Soms krijgen we de vraag om ook de MTF 5 in 1 chloortabletten te gebruiken. het voordeel van deze tablet is dat alles in 1 product zit, zoals chloor, stabilisator, anti alg, anti kalk, ... U zou dit kunnen doen door de tabletten te breken in kleinere stukken. Dit is echter niet optimaal.

Onze HTH Pastillen van 7g en de 20g chloor pillen zijn ook heel geschikt voor ontsmetten van water in een jacuzzi.

Skimmer opbouw zwembad

Een drijvende skimmer is ook geschikt voor chloortabletten

Aan de hand van een eenvoudig te installeren drijvende skimmer voor opzet zwembaden slaat u 2 vliegen in 1 klap. Vooreerst kan u het drijvende oppervlakte vuil "afskimmen" anderzijds is deze drijvende skimmer ook geschikt voor het doseren van chloortabletten in opbouw zwembaden.

De drijvende skimmer is een ALL IN ONE installatie kitje die u als zelfbouwer kan installeren op de rand van uw zwembad.

 

Chloortabletten dosering

1 chloor tablet van 200g per 25.000L water per week. De gouden regel hier is om de chloorwaarde in het zwembad te meten.

Aan de hand van de meetwaarde (1 - 2ppm vrij chloor) kan u meer of minder chloortabletten toevoegen.

Teststrips

Chloor meten

Hoeveel chloor tabletten u moet doseren hangt ook af van de chloorwaarde in het zwembadwater. Wij adviseren een chloorwaarde van 1 tot 2pp vrij chloor. Deze chloorwaarde kan u meten met teststrips.

Hoe minder chloortabletten gebruiken

Met de tabletten van Aquafinesse Pool Water Care kan u het gebruik van chloor of andere ontsmettingsproducten drastisch verminderen.

Deze Aquafinesse Pool Water Care tabletten breken de slijmlaag af waar de bacteriën zich in nestelen. Hierdoor spoelen ze weg en hebt u veel minder chloor nodig voor helder en zuiver water.

Gestabiliseerde chloortabletten VS niet gestabiliseerde chloortabletten.

Wat klanten zeggen over onze chloortabletten en service

Efficiënte HTH Chloor sticks - Jan dinsdag 25 februari

HTH-sticks zijn veel efficiënter dan normale chloortabletten. Slechts zeer lage dosis nodig. Zorgen ook voor een betere werking van de Cu-electroden. Plastic omhulsel zorgt voor een veilige hanteerbaarheid. Ik koop deze maar al te graag vanuit Limburg bij Life Is Better By The Pool!

Prima 5 in 1 tabletten - Anton vrijdag 19 juni

Prima 5 in 1 chloor tabletten en een goede bezorging en service.
Ook in Nederland!

Geweldige chloortabletten - Dirk dinsdag 22 februari

Geweldig product! Geen negatieve opmerkingen. Ik gebruik ze al een half jaar en zal nooit nog een ander merk kopen. Wees slim en koop een grote voorraad en bespaar zo nog meer geld!

Waar kan u onze chloortableten kopen?

Zwembad-chloor

U kan ons chloor kopen in onze online shops en winkels

Life Is Better At The Pool zit in een grote overkoepelende groep van Willy Naessens Swimmingpools NV. Daarom kan u ons zwembad chloor kopen in verschillende shops en winkels.

We kunnen door onze sterke aankoopstrategie en de jarenlange ervaring in de sector de goedkoopste prijs voor chloortabletten garanderen.

  • Chloortabletten kopen bij Zwembad.be
  • In de shops van Willy Naessens kan u ook chloor voor uw zwembad kopen
    • Oudenaarde : Westerring 37
    • Overijse : Hoeilaartsesteenweg 252
    • Schoten : Industriepark Brechtsebaan 16