Manuele zwembadstofzuigers

Toont alle 20 resultaten

Handmatige manuele zwembadstofzuigers en toebehoren om uw zwembad te stofzuigen.

(1)  26,00 27,00 incl. BTW

Manuele zwembadstofzuigers voor elk budget

We hebben zowel de eenvoudige basic zwembadstofzuiger alsook de professionele stofzuiger van Fairlocks.

Hoe werkt een manuele stofzuiger?

Om manueel uw zwembad te stofzuigen sluit u op de zwembadstofzuiger een stofzuigerflexibel aan. Het andere uiteinde van deze slang plaatst u in de skimmermond. Neem eerst het skimmermandje weg, nadien past het uiteinde van de slang in de opening in de skimmer.

TIP!! zorg dat uw stofzuiger slang volledig vol zit met water, anders zuigt u lucht.

Wanneer de stofzuigerslang is aangekoppeld sluit u alle andere aanzuigpunten (bodemaanzuig of andere skimmers) uitgezonderd de skimmer waar u de slang hebt op aangesloten. Nu hebt u de volle zuigkracht van de pomp op uw stofzuiger en kan u stofzuigen.

De stofzuigslang is universeel en past dus op al onze manuele zwembad stofzuigers en in iedere skimmer.

LEESTIP : De nieuwste zwembadcleaners van 2020

Gebruik manuele stofzuiger
Leaf trap bladvanger

Het voordeel van een bladvanger.

Het voordeel van een bladvanger, ook wel leaf catcher of voorfilter, is dat de voorfilter van de filterpomp niet verstopt. De voorfilter van een pomp is eerder klein en zeker bij de opstart van het zwembad en dus veel vuil in het bad kan dit er voor zorgen dat u zeer regelmatig de voorfilter moet schoonmaken. De bladvanger voorkomt dus deze snelle verstopping van de filter in de pomp.

Wat heb je nodig?

1) Zwembadstofzuiger

Om je zwembad manueel te reinigen heb je verschillende zaken nodig. Eerst en vooral ga je bepalen welk type stofzuiger (kop) je zal gaan gebruiken.

2) Telescoopstok

Aan de hand van de zwembadafmetingen en diepte kan je de telescoopstok gaan bepalen. Deze is compatibel met iedere soort stofzuiger

3) Flexibele slang

Ook de flexibele slang dien je te bepalen in functie van de lengte van het zwembad. Reken op 2m verlies tot aan de skimmer.