Reagentia

Toont alle 34 resultaten

Reagentia voor het uitvoeren van een wateranalyse ( zoals ijkvloeistof, dpd tabletten, …) of voor het reinigen en bewaren van meet sondes


Soorten reagentia

Ijkvloeistoffen voor sondes

Ijkvloeistoffen voor sondes

Het is aangeraden jaarlijks bij opstart een controle uit te voeren op de sondes. Aan de hand van een ijking uit te voeren kan je nagaan of er een afwijking zit op de gemeten waarde van je sondes. Is de afwijking tussen de ijkvloeistof en de weergegeven waarde van je sonde te groot dan dien je de sonde te vervangen.

    1. Voor pH sondes: pH 4, pH 7, pH 9, pH 10
    2. Voor Redox sondes: 200-275mV of 470mV

Reinigingsvloeistof

Reinigingsvloeistof zal voornamelijk gebruikt worden om de sonde te reinigen/spoelen na het uitvoeren van een ijking.

Bewaarvloeistof

Bij passief overwinteren = afsluiten van de filterinstallatie dienen de sondes in vloeistof bewaard te worden. Hiervoor kan je de bewaarvloeistof van Hanna gebruiken.

Om een sonde goed te overwinteren kan je gebruik maken van bewaardoppen. Deze dop vul je op met bewaarvloeistof en plaats je de sonde in om de winter door te komen.

Cuvet reinigingsvloeistof

Bij fotometers worden er vaak cuvettes gebruikt om reagentia in op te lossen om specifieke waardes na te meten. Het is aangewezen om deze cuvettes op tijd te reinigen zodat een volgende meting kan uitgevoerd worden.

Dit doe je met de cuvet reinigingsvloeistof. Na het reinigen kan je de cuvet volledig afdrogen en helder maken met een doekje.

Om een goede waarde te bekomen van de fotometer dient de cuvet volledig helder te zijn. Evt. (vet)plekken zullen een directe impact hebben op de gemeten waarde. Na iedere meting reinig je best de cuvet om geen inmenging te hebben van de vorige meting.

reagentia voor fotometers

Voor een fotometer heb je verschillende reagentia nodig om metingen te kunnen uitvoeren. Dit bestaat in verschillende vormen:

In de meeste gevallen zal je eerst de cuvet opvullen met zwembadwater en in de fotometer plaatsen. Hierbij leg je het 0-punt vast (zonder toegevoegde reagentia). Nadien voeg je het gepaste reagentia toe volgens de waarde die je wil meten.

Dan plaats je de cuvet met het zwembadwater en toegevoegde reagentia terug in de fotometer. Hierna kan het toestel de gewenste waarde meten en weergeven.