Tuinbanken

Toont alle 9 resultaten

Een tuinbank zien wij in bijna iedere zwembad tuin of poolhouse. Er zijn heel wat mooie, functionele en ontzettend mooie tuinbanken. Hieronder een overzicht van ons assortiment tuin banken.


Een tuinbank is een handige rustplek in de tuin

Het is heel handig om op een leuke plaats in de tuin even tot rust te komen, te genieten van het uitzicht of om je te warmen bij de tuinhaard. Het kan ook handig zijn in een poolhouse om bv badhanddoeken op te leggen of kledij als je even een duik neemt in het zwembad  of wilt genieten van een hydro-massage in 1 van onze spa baden.

Van welke materialen is een tuinbank gemaakt?

Banken voor in de tuin zijn gemaakt van duurzame en weerbestendige materialen zoals Cortenstaal en hardhout, bv voor de zitting. Over het algemeen zijn het ook leuke ontwerpen en zijn het multifunctionele banken. Je kan er bv hout onder opslaan, zo is je bank ineens ook een houtopslag. Heel handig als je de tuinbank bv in de buurt van een tuinhaard plaatst.

GEBRUIKERSTIP : een tuinbank is 2 maal zo aantrekkelijk om er plaats te nemen met onze mooie schapenvellen. We hebben ze in het wit en ook bruine schapenvachten.

Hoe hoog is een tuinbank?

Een bank gemaakt voor buiten, in de tuin, op terras aan het zwembad of bv voor in het poolhouse is doorgaans tussen de 40 en 50 cm hoog. Dit is een ideale zithoogte en bv ook de zithoogte van een bureaustoel (52cm) of een bank voor aan de eettafel (50cm). Sommige tuinbanken, hebben "pootjes" andere staan plat op de grond. Als u er graag onder poetst, vergeet dan niet te kiezen voor het tuin bank model met poten.

Wat is de lengte van een tuinbank?

Je kan de lengte van uw tuinbank zelf kiezen. Zo past de bank perfect in het ontwerp van de tuin of in het poolhouse, bij de tafel of bij de tuinhaard. Onze kortste tuinbank is 49cm en eigenlijk meer een zitmeubel. De langste tuinbank die we verkopen is 200cm lang.

Multifunctionele bank voor in de tuin

Je zou het niet kunnen bedenken, maar heel wat tuinbanken zijn multifunctioneel. Zo hebben heel wat tuinbanken plaats onderaan om hout op te stapelen, ideaal als je de bank in de tuin bij een vuurschaal zet. Zo heb je het brandhout voor het tuinvuur direct bij de hand. Tradewinds, een van onze favoriete ateliers heeft een koffer ontwikkeld die dienst doet als koelbox of bv als picknickmand; de Fresh'r. De Fresh'r koelbox tuinbank heeft ook een klein broertje die u bv als bijzettafel kan gebruiken; de Stool***. Ook deze is binnenin een koelbox en je kan er op gaan zitten. De hoogte is 40cm en je kan er perfect op gaan zitten. Het deksel is afgewerkt met Thermowood, de buitenkant met stof, verkrijgbaar in verschillende kleuren, super chique!!