Vlokmiddel

Toont alle 16 resultaten

Floc, vlokker of ook wel coagulant, zwembad flocculant voor het kristalhelder maken van uw zwembad water.

(2)  12,50 incl. BTW
(7)  14,50 incl. BTW

Floc voor het kristalhelder maken van uw zwembadwater

Flocculant of ook wel vlokker genoemd zorgt voor het samen klitten van onzichtbare vuildeeltjes tot grotere deeltjes die de tegengehouden worden door de zandfilter.

Welke types vlokmiddel voor het zwembad bestaan er?

Er bestaan een 4 tal types floc. Het meest gekende zijn de "vlok kousen" of ook wel Flocfix patronen genoemd.  Deze zakjes of kousen leg je in de skimmermand. Het product lost geleidelijk aan op en maakt vlokjes die uitgefilterd worden op de zandfilter.

Coagulatie - vlokking

Hoe werkt coagulatie (vlokking)?

Bij vlokking van onzuiverheden in zwembadwater worden flocculant op basis van Aluminium toegevoegd. Dit kan in poeder, kousen, vloeibaar of tabletten.

Met poeder en vloeibare vlok product krijgt u vlokjes in het zwembad zelf. Deze vlokken moet u laten bezinken naar de bodem. Daarna kan u heel voorzichtig stofzuigen, met de 6 wegkraan in de stand "riool". Zo bent u ineens de onzuiverheden kwijt. Staat uw 6 wegkraan op filteren zal u snel doorslag krijgen en komen de vlokken terug in het zwembad.

EENVOUDIGER is het met tabletten of kousen zoals Flovil, Flovil Shock of Superfloc patronen. Met vloktabletten en patronen of kussentjes krijg je vlokken op de filter. Nadien hoeft u enkel de zandfilter te backwashen en het vuil is weg. Een veel eenvoudiger manier dus om uw zwembadwater terug helder te maken. Backwash na ongeveer 2 dagen.

LEESTIP : Groen zwembad water helder maken en houden, alle TIPS & ADVIES.

Vloeibaar coagulant voor publieke zwembaden.

In publiek of semi publieke zwembaden zoals in hotels of wellness centra worden vloeibare vlok-middelen gebruikt. Deze PAC (PolyAluminiumChloride) worden gedoseerd met een doseerpomp, rechtstreeks in de leiding VOOR de zandfilter.

Deze vlokmiddelen zorgen dan voor het samenklitten van opgeloste en kleine vuildeeltjes. Deze vuildeeltjes blijven hierdoor beter op de zandfilter achter.

Sommige coagulanten gaan ook de gebonden chloor verlagen. Dit is belangrijk omdat de VLAREM II wetgeving een bovengrens oplegt in publieke zwembaden van 0,5 ppm.

Hebt u nu chloor nodig of vlokmiddel om het zwembadwater helder te houden?

Voor het onderhouden en ontsmetten, met andere woorden; vrij maken van bacteriën en virussen, hebt u chloortabletten of vloeibare chloor nodig. Voor het helder maken van het water hebt u vlokmiddel nodig in tabletten of in vloeibare vorm. De flocculant in tabletten of kousen kan u eenvoudig in de skimmermand leggen.

Van de chloortabletten 200g legt u 1 tablet voor 40m³ water per week in de skimmer mand. De vloktabletten zijn voldoende als die 1 x iedere 14 dagen worden toegevoegd.