Houtopslag

Toont alle 20 resultaten

Droog hout voor een vuur in de tuin, in het poolhouse of op terras in een vuurschaal moet droog zijn. Met een houtopslag kan je het netjes en in de buurt van het tuinvuur of de tuinkachel stapelen. Als je het hout kan stockeren in een mooie design houtberging of een tuinbank is dit volgens ons een meerwaarde voor ieder tuinontwerp.


Design hout opslag voor ieder tuin ontwerp

Hout netjes gestapeld in een stevige rek en op een droge plaats is handig en mooi tegelijk. Hout die droog is bewaard zal immers een mooier vlam geven en beter branden, bovendien zal er veel minder rook ontwikkeld worden. We bieden heel wat verschillende vormen en groottes van houtopslag aan, hierdoor vind u er steeds 1 die past in uw tuinontwerp. Heel wat voordelen om hier werk van te maken.

Houtopslag met muurmontage

De meest voorkomende manier om het hout in de tuin op te bergen is in een houtrek of achteraan een tuinberging onder een afdak. Het voordeel van onze houtopslag systemen is dat je ze in alle formaten kan krijgen. U kan op deze manier, netjes en met een mooi designrek het hout altijd in de buurt van je kachel, tuinvuur, vuurschaal of hout barbecue stapelen.

Zo heb je het hout dicht bij de hand wanneer u het kampvuur wil aansteken. Het houtrek laat ook toe om het hout zelfs op een zeer klein terras, bv in de stand of op een koertje, netjes opbergen.

Naast de opslagruimte voor het tuinhout zijn onze hout opslag oplossingen ook zeer mooie en leuke  design stukken en echte eyecatchers in de tuin.

VEILIGHEIDS TIP :  Voor een veilige montage en om te voorkomen dat het rek met hout omkantelt is het sterk aan te raden deze houtopslag met muurmontage vast te maken aan de muur. In onze houtopslag systemen zijn gaatjes gemaakt om dit gemakkelijk te doen. Zeker bij rekken hoger dan 1m is dit een must voor het behouden van een veilige situatie. Plaats het rek ook steeds op een vaste en stevige ondergrond om verzakken te voorkomen. bv op terras tegels of op een beton sokkel. Door het gewicht kan het rek gaan zakken als dit niet goed geplaatst is.

Forno houtopslag zwart

Een tuinbank met hout stapelruimte

De mooiste combinatie van design en functionaliteit voor het opbergen van brandhout in de tuin zijn deze tuinbanken met houtopslag. Ze zijn mooi, handig en zowel in de bruin roeste cortenstaal kleur als in het zwart verkrijgbaar. De zwarte poederlak op de tuinbank is trouwens hitte bestendig, zet hem dus gerust in de buurt van de vuurschaal of tuinhaard.

Tuinbank houtopslag

Hout opberg boxen

Er zijn heel veel verschillende ontwerpen voor het stapelen van hout. De courante rechthoekige modellen kent iedereen wel. Er zijn ook opberg systeem voor tuinhout in vierkante boxen die stapelbaar zijn. Voor een kleinere hoeveelheid brandhout kan u hier gebruik van maken. Deze hout opberg systemen zijn heel geschikt voor bv aan de zijkant van een huis of bv op een koertje of een klein terras in de stad. Deze boxen zijn ook beschikbaar in zowel zwart als natuurlijk geroest cortenstaal. Oerdegelijk en onverslijtbaar.

Er zijn rechthoekige, vierkante en honingraat modellen beschikbaar. Zo is er dus ook voor iedere tuindesign een mooi opbergsysteem voor het brandhout beschikbaar. Ook voor kleinere tuinen en stadstuinen.

AANDACHT : ook hier is het belangrijk om de veiligheid in gedachte te houden en de hout opslag boxen te plaatsen op een vaste ondergrond en met de meegeleverde systemen aan elkaar vast te maken.

Houtopslag BOX 04

Onder tuinhaard of vuurschaal

Hebt u zeer weinig ruimte of hebt u liever geen aparte opslagruimte voor de houtblokken voor uw tuinvuur? Dan zijn er ook hout opslag oplossingen 2 in 1. Daarbij is er onder de vuurschaal, onder de hout barbecue of onder de tuinhaard bv een kleine stockage plaats voor het hout. Zo hebt u net voldoende hout voor het vuur bij de hand. Op deze manier kan u dus het hout droog opbergen. Door de nabijheid van het vuur zal het hout ook mooi uitdrogen wanneer u gebruik maakt van de vuurschaal of de tuin kachel. Deze oplossing voor het opbergen van het brandhout in de tuin is ideaal als de houtstapel zeer ver verwijderd is van de plaats waar je het vuur laat branden.

Duurzame hout berging

Onze cortenstaal houtbergingen zijn zeer duurzame en onverwoestbare oplossingen. Het metaal kan u eenvoudig door het weer laten roesten. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Metaal is ook onverwoestbaar, zeker de houtopslag gemaakt van 3mm dik cortenstaal plaat materiaal. Ook het hout gebruikt voor de tuinbanken met houtopslag zijn duurzaam en onverwoestbaar. Het hout is hardhout en zal natuurlijk vergrijzen maar niet rotten. Je kan het hout nog extra beschermen met een waterafstotende olie verf. Zo zal u de natuurlijke kleur behouden maar het hout voorzien van een extra beschermende waterafstotende laag.

 

Alle hout opberg systemen, ook de zwart gepoederlakte hout rekken en tuinbanken zijn hitte bestendig. U kan ze dus plaatsen in de buurt van uw tuinvuur, tuinhaard of vuurschaal.