Thermometers

Toont alle 12 resultaten

Verschillende thermometers voor het meten en het regelen van de temperatuur van het zwembadwater.

(1)  139,00 incl. BTW
35% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 100,00.Huidige prijs is: € 100,00. incl. BTW
(1)  8,00 incl. BTW

Gecombineerde thermometers

Verschillende pocketmeters zijn uitgerust om meer dan de temperatuur te meten. Bij sommige toestellen kan U ook de ph waarde en chloor waarde meten.

Drijvende thermometers

Dit type thermometers drijven rond in het zwembad en kan je onderscheiden in drie types.

  • Boei thermometer drijft aan de hand van een boei die voorzien is rond de thermometer. Is steeds makkelijk af te lezen al drijvend.
  • klassieke drijvende thermometer, hierbij dien je de thermometer uit het water te halen om de temperatuur te kunnen aflezen
  • Mini thermometers zijn telkens voorzien van een ingeklede drijver zoals een visje, dolfijn of flamingo.

Aquastaat

Een aquastaat gebruik je meestal in combinatie met een warmtewisselaar.
Door middel van een T-stuk kan je deze in de leiding monteren. Door de gewenste temperatuur te kiezen kan de aquastaat de externe verwarming zoals de warmtewisselaar gaan aansturen.

Wat is de ideale temperatuur van het zwembadwater om te zwemmen?

Gezondheidstip:

Zwemmen in te warm water (boven de 32°) kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Uw lichaam zet inspanningen om in warmte, wanneer u zwemt in te warm water kan uw lichaamstemperatuur oplopen. Bij watertemperaturen beneden 15 graden Celsius bestaat kans op onderkoeling en hartritmestoornissen.

Men zwemt het best bij een temperatuur tussen de 25° en 28°

Dit is ongeveer 10°C kouder dan de gemiddelde lichaamstemperatuur. bij zwembadwater kouder dan 15°C bestaat de kans op onderkoeling.

Voor baby's, peuters, kinderen, ouderen, invaliden en reumapatiënten geldt een iets hogere dan deze ideale temperatuur:

Invaliden en oudere personen zijn in het algemeen minder actief.

Voor baby's van 0 tot en met 12 maanden dient het watertemperatuur in het zwembad  32 graden Celsius te zijn, bij baby's vanaf 1 jaar oud zijn dient het water een temperatuur te hebben van 30°- 32°.

Temperatuur sportzwemmers

Temperatuur sportzwemmers

Voor een sportzwemmer schommelt de ideale temperatuur tussen de 26 à 27 graden. Voor de recreatieve zwemmer is dit vaak te koud.

Subtropische zwembad

Voor subtropische zwembaden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 31°C.

Bubbelbaden

De temperatuur van een bubbelbad ligt vaak een stuk hoger dan een zwembad.
Omdat je hierbij ter plaatse blijft zitten of liggen. Temperatuur is tussen de 34 - 36 °C.

Warmte behouden in het zwembad, hoe?

Er zijn verschillende zaken die de zwembadtemperatuur beïnvloeden. In het gros zijn er verschillende indicatoren die zorgen voor een beter warmte behoud

Is het zwembad geïsoleerd?

Een goed geïsoleerd zwembad zorgt ervoor dat er weinig verlies van warmte is langs de wanden en bodem van de kuip. Een beton zwembad met muren van 30 cm heeft van zichzelf een goede isolerende waarde.
Wat een monoblock zwembad betreft is het aangewezen zeker isolatie te voorzien of deze aan te vullen met isolerend materiaal.

Is het zwembad voorzien van een afdekking?

Zonder (automatisch) rolluik, cover, zomerzeil kan al de warmte via het oppervlak ontsnappen. Een afdekking is absoluut noodzakelijk om de warmte van het zwembadwater te behouden. Vooral 's nachts zal dit het warmteverlies beperken.

Technische opstelling

Probeer het verwarmingselement (warmtepomp, warmtewisselaar, elektrische verwarmer) zo kort mogelijk bij het zwembad te installeren om zo min mogelijk verlies te hebben op de ondergrondse leidingen.

Indien er een lange afstand overbrugt moet worden is het aangewezen de leidingen diep genoeg te plaatsen en eventueel de leidingen zelf te isoleren.