Zwembad winterklaar maken

Toont alle 20 resultaten

Uw zwembad winterklaar maken doe je het best met een winternet en overwinteringsproduct

Uw zwembad winterklaar maken kan dankzij verschillende types winternetten. Deze zijn voorzien van piketten voor in het gras, met hulzen voor in natuursteen alsook met bevestigingssystemen voor in houten terrassen.

Zo kan u uw zwembad overwinteren en beschermen tegen alle vuil en uv.


Met winterfit voorkom je algengroei in het zwembad water tijdens de winter

Verder hebben we in onze shop ook winterfit. Dit is een overwinteringsproduct voor in het zwembadwater. Wanneer u winterproduct toevoegt in het zwembadwater voorkomt dit kalkvorming, algengroei en andere onaangename verrassingen bij de zomer opstart van het zwembad.

Winterproduct voeg je toe aan het zwembadwater in 2 fases.

  • De eerste maal voeg je het overwinter product toe bij het afsluiten van het zwembad na het zwemseizoen. 
  • In februari voeg je een tweede maal winter product toe

Toevoegen kan je bij het afsluiten in het zwembad toevoegen en nadien circuleren. Daarna kan je het winternet over het zwembad spannen om het te beschermen tegen vallende blaren, vuil en dieren. De eenvoudigste manier is het vastmaken van het winternet met piketten of terrasbevestiging. Op deze manier kan je het winterzeil in Februari eenvoudig wat los maken.

In februari voeg je het overwinteringsproduct opnieuw toe. Hiervoor maak je het winternet los en verdeel je het product over het water oppervlak. 

 

Bescherm uw zwembad tegen vorstschade met de ICE guard.

Met de Ice Guard bescherm je het zwembad tegen vorstschade. Dit systeem werkt met een digitale thermostaat en stuurt de circulatiepomp aan als de temperatuur zakt onder de ingestelde setpoint temperatuur. 

De temperatuur meet je in of op de circulatie leiding. Wanneer de temperatuur van het water bijvoorbeeld zakt onder de 5 °C zal de Ice Guard bescherming tegen bevriezing van je zwembad de circulatiepomp doen werken en filteren.

Circulatie voorkomt vorstschade. Gezien dat de temperatuur onder de grond altijd rond de 10°C is. Als je verwarming werkt met een warmtewisselaar en bijvoorbeeld een gasbrander kan je het water een klein beetje opwarmen. 

Over het zwembad wateroppervlak of over het rolluik kan je een winternet plaatsen. Dit winternet maak je vast met piketten, bijvoorbeeld bij het PVC netwerk winternet of aan het rolluik zelf, zoals bijvoorbeeld bij ons Initial Winternet

Hoe voorkom je blaren en dieren in het zwembad : met de winternetten

Waarvoor dient een zwembad winternet?

Een zwembad winternet dient voor het beschermen van het zwembad water tegen vuil zoals blaren van de bomen en dieren. Dit zorgt er voor dat je water niet vuil wordt en hierdoor groen wordt. Bijkomend zorgt dit voor een vlotte start het volgende zwemseizoen. 

Er zijn verschillende soorten winternetten om het zwembad te beschermen in de winter. Er zijn PVC winter bachen, winterzeilen met RVS draagbalken maar ook winter netten in geweven PVC. Deze winterbescherming zal het water doorlaten maar de bladeren en de dieren tegenhouden. Het is bovendien een licht materiaal die u zeer strak kan spannen maar tegelijk stevig is. Deze winterzeilen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.

Hoe maak jet het zwembad winternet vast?

Winternet PVC-netwerk is een winternet die over het zwembad en de boordsteen gespannen worden. Hierbij dien je dus ook ankerpunten te voorzien rond het zwembad om het winternet vast te leggen.

Om het winternet vast te leggen aan het ankerpunt maak je gebruik van piketten of tentharingen waar je de sandow rekkers aan vastmaakt. Het winternet Initial leg je vast met rvs veren.

Een alternatief voor dit systeem is Winternet Ivernéa, hierbij hoef je geen ankerpunten te voorzien rond het zwembad. Dit type winternet kan je vastmaken aan je automatisch rolluik (met uitzondering van PVC solar lamellen) aan de hand van voorziene clipsen. Ook de opzetrand van dit type winternet zal zich vast zetten tegen de onderzijde van de boordsteen.

TIPS EN TRUCS om uw zwembad winterklaar te maken

We hebben verschillende tips en trucs die wij u meegeven: