Hout BBQ

Toont alle 19 resultaten

Ontdek ons product aanbod hout Barbecues

Hout BBQ toestellen van verschillend formaat en voor een groot of klein budget. DE authentieke BBQ ervaring op een houtvuur. ONTDEK onze houtblok barbecues.


Meer info over het kopen van een hout BBQ

Hoe kies ik een hout BBQ?

Kiezen voor een BBQ met houtblokken is kiezen voor de authentieke open vuur ervaring en gezelligheid. Je kiest voor gezelligheid met vrienden en familie. Dit staat centraal. Het kunnen grillen, bakken en braden op deze tuinvuren is een heel leuke meerwaarde. 

Daarom zijn de meest hout vuur barbecues meestal een tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf. Meerwaarde is dat er accessoires voorzien om het tuinvuur te gebruiken als BBQ.

De keuze mogelijkheden waaruit je kiest

  • kies voor een tuinkachel met hout, een vuurschaal of een vuurkorf
  • courante kleuren zijn zwart gecoat of natuurlijk geroest
  • verplaatsbaar of vaststaand
  • met grill rooster of met bakplaat (plancha BBQ)

Veelgestelde vragen over hout barbecues

Bakken en grillen buiten in de tuin

Op een BBQ met brandhout kan met een rooster grillen, met de bakplaat kan je groenten, vlees en vis bakken. Is er een bakoven, dan kan je er ook stoofpotjes en pizza mee klaarmaken. Dit kan bv met de Outdooroven van Weltevree.

Courant hebben de BBQ's met houtblokken een grill. Denk aan een kampvuur waar de hout barbecue zijn oorsprong vond. De focus bij een hout BBQ ligt bij de authentieke gezelligheid rond het vuur. 

Houtblok BBQ's zijn gebaseerd op tuinhaarden, vuurkorven of vuurschalen.

Berkenhout

Droog en hard hout

Ideale houtsoorten zijn BERK en BEUK hout.  Voor het grillen, bakken en een open vuur BBQ gebruik je best hard en droog hout. Het harde hout zorgt voor een hoge temperatuur en een trage verbranding.

Droog hout zorgt er voor dat je weinig rookontwikkeling hebt. Gebruik je daarentegen nat en zacht hout (bijvoorbeeld vers gekapte den) dan krijg je rook ontwikkeling wat hinderlijk is wanneer je met vrienden en familie gezellig rond het vuur vertoeft. 

Moet je hout gaan sprokkelen? Kijk dan uit naar het afgebroken hout van dode bomen. 

Wil je extra smaak toevoegen aan je gerechten kan dit met rook chips. Dit zijn versnipperde hout schilfers typisch gemaakt van bijvoorbeeld vaten (drank). 

De grotere hout BBQ's worden via dropshipment rechtstreeks bij u thuis geleverd. De kleinere modellen zoals de Höfats cube bijvoorbeeld leveren vanuit onze stock in Oudenaarde. 

Wens je af te halen? Check dan even snel met ons of de hout BBQ op stock is of wanneer hij beschikbaar is in onze winkel na de aankoop.

Voor en nadelen van hout BBQ's

Voordelen van Hout BBQ's

+ authentieke gezellige BBQ ervaring

+ geschikt om te grillen

+ ideaal voor marshmallows

+ eenvoudig in gebruik

+ weinig toebehoren of accessoires nodig 

Nadelen van Hout BBQ's

- veel rook ontwikkeling

- gaat niet snel, aanmaken van het vuur duurt lang

- meestal niet mobiel, niet eenvoudig te verplaatsen

- geen indirecte warmte

- rechtstreeks contact met de vlam (tenzij de plancha's)