Zwembadzout

Toont alle 4 resultaten

Zwembadzout voor zoutelectrolyse zwembad waterbehandeling systemen en voor chlorozon apparaten van Ospa.


Zwembadzout voor zoutelectrolyse in zwembaden.

Voor het ontsmetten van zwembadwater worden zoutelectrolyse systemen gebruikt met zwembadzout

    • Zout korrels voeg je toe aan het zwembadwater. Met een elektrolyse cel zal de zoutelektrolyse het zwembadwater ontsmetten.
    • De zout tabletten zijn voor het gebruik in een reservoir. Aan de hand van een geconcentreerde zout oplossing maak je dan hypochloriet of chloorgas aan de hand van een elektrolyse membraan.

3 types van electrolyse behandeling

Zwembad elektrolyse kan op verschillende manieren. De meest gekende methode is het toevoegen van zout in het zwembad. Het zoutwater passeert langs een cel die hypochloriet aanmaakt voor de ontsmetting van het zwembadwater. Bij deze systemen worden de zakken zoutkorrels of zouttabletten  in het zwembadwater toegevoegd.

Een 2de methode is de aanmaak van hypochloriet en injectie in de leiding naar het zwembad. Bij deze methode worden de zouttabletten aangevuld in een reservoir. Het meest gekende systeem is het Chlorozon systeem van Ospa. Daarvoor worden Marina zouttabletten gebruikt. Uitermate zuivere zouttabletten, speciaal ontwikkeld voor zwembad water zuivering van een zout zwembad.

Een 3de iets minder gekende techniek is het injecteren van een zoutoplossing (HCL - Zoutzuur electrolyt) in een cel waar eveneens hypochloriet aangemaakt word. De meest gekende systemen met deze techniek zijn de Soprazon systemen of de Apuri E.

Kan ik strooizout of keukenzout gebruiken voor mijn zwembad elektrolyse?

Nee dit kan u niet gebruiken voor zwembadwater elektrolyse.

Keukenzout bevat bestanddelen die bij elektrolyse bv. verkleuring van de liner kunnen veroorzaken en is niet geschikt als zwembad zout.

Strooizout bevat dan weer onzuiverheden die slecht zijn voor de gezondheid. Gebruik dus steeds het zuivere pure zout, ontwikkeld speciaal zout voor zwembad water elektrolyse.

Hoe kan ik zwembadzout kopen?

Zwembadzout bestellen kan u online. We hebben speciale zeer stevige en extra dikke kartondozen, speciaal voor het verzenden van zwembadzout en filtermedia.

Wanneer u grote hoeveelheden besteld laten we de levering verzorgen met DHL Pallet transport. Vooralsnog kunnen grote hoeveelheden niet worden verzonden met onze pakjesdienst.