Bluetooth speaker

Toont alle 21 resultaten

Een bluetooth speaker is mainstream geworden. Alle luidsprekers hebben een bluetooth functie voor het streamen van uw muziek via smartphone, tablet of laptop. Deze bluetooth connectie zorgt voor een draadloze verbinding tussen uw bron en de luidspreker, zonder storing.

20% KORTING
(1) Oorspronkelijke prijs was: € 249,00.Huidige prijs is: € 249,00. incl. BTW
20% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 449,00.Huidige prijs is: € 449,00. incl. BTW
17% KORTING
Oorspronkelijke prijs was: € 119,00.Huidige prijs is: € 119,00. incl. BTW

Alles over bluetooth speaker te weten komen?

Wat nu precies een luidspreker met draadloze bluetooth is, heeft misschien niet zo heel veel uitleg nodig. Toch geven we wat meer uitleg om u goed op weg te helpen de beste bluetooth speaker te kopen.

Wat is een bluetooth speaker?

Bluetooth is een draadloze verbinding tussen elektronische toestellen op korte afstand. Een Bluetooth speaker is dus een luidspreker die draadloos is verbonden met een ander elektronisch toestel om muziek te spelen. Deze draagbare luidspreker is dus zeer mobiel. Daarom zijn deze luidsprekers gemakkelijk mee te nemen. u kan hem overal meenemen en de speaker werkt altijd met een batterij.

Dit zorgt er voor dat deze draagbare luidsprekers heel schikt zijn om ze mee te nemen op vakantie, naar het strand of bijvoorbeeld in de tuin aan het zwembad of poolhouse.

Steeds uw favoriete muziek bij de hand.

Zo is de bekendste toepassing de draadloze koptelefoon die verbonden is met uw GSM. De draadloze luidspreker is dus via een Bluetooth signaal verbonden met uw GSM om muziek te streamen.

Uw favoriete muziek van uw smartphone kan van u dus via alle mogelijke APP's afspelen.

Hierbij een overzicht van de muziek APP's voor uw favoriete muziek ;

  • Spotify,
  • Soundcloud,
  • Apple music,
  • Deezer,
  • enz...

Maar ook van een TV met bluetooth of een laptop kan u geluid van Youtube, TV, Netflix, enz... door de speakers streamen.

Hoe werkt een draadloze luidspreker?

Gelukkig hoef je geen techneut te zijn om deze speakers zonder kabel eenvoudig te kunnen gebruiken. Een GSM of Tabel herkent de bluetooth apparaten in zijn buurt en de connectie is tegenwoordig ontzettend eenvoudig en automatisch.

Eenmaal de luidspreker met bluetooth is herkent gaat dit in de toekomst automatisch als u in de buurt bent van de draagbare box. Hebt u verschillende luidsprekers in de buurt kan u via de Bluetooth instellingen eenvoudig het juiste toestel kiezen op uw smartphone.

Heel wat draadloze Bluetooth waterdichte speakers kan u tegenwoordig in Stereo laten afspelen door ze te pairen. Hiermee maak je een verbinding tussen 2 bluetooth luidsprekers. Op deze manier speel je dezelfde muziek af via de 2 gekoppelde luidsprekers.

Bluetooth meer dan enkel luidsprekers

Naast draadloze luidsprekers voor buiten, kent Bluetooth nog heel wat toepassingen. Ook uw smartwatch of uw printer zijn met deze draadloze verbinding gekoppeld.

Een andere toepassing in de zwembad branche zijn de draadloze connectie met bluetooth tussen de zwembadrobot en de uw smartphone. Deze zwembadrobots met APP kan u dan via uw GSM besturen. Via deze draadloze verbinding kan u ook de status van de filter, de werkingstijd of bv verschillende tijden en functies activeren of uit zetten.

Dus ook voor een zwembadrobot kan u dus beroep doen op deze draadloze verbinding als u in de buurt komt van het toestel.

Bluetooth toepassingen

Welke bluetooth luidspreker kopen?

multifunctionele bluetooth luidsprekers

Er wordt alles aan gedaan door de producenten om hun draagbare luidsprekers met bluetooth zo multifunctioneel mogelijk te maken. Er is een lange lijst met leuke functies die de bluetooth speakers heel leuk en handig maken.. We pikken er een aantal voor u uit.

Lichtgevende luidsprekers

Tegenwoordig hebben heel wat terras speakers een handige licht functie. De Artsound Lighthouse is toch wel de mooiste lantaarn bluetooth luidspreker. Deze is verkrijgbaar in rood en in het zwart. Voor de LED lamp schuift u het bovenste stuk uit en zo hebt u een leuke tafelverlichting.  De LED lamp kan je dimmen of zelfs een kleur kiezen. De straffe geluid die uit deze bluetooth box komt is fenomenaal.

Bluetoothboxen in stereo

De Soundcast luidsprekers kan u no time pairen. Je geluid klinkt dan in stereo door 2 of draagbare bluetooth boxen. Deze functie is zeer handig bv voor een bistro terras of bv in het poolhouse of bij de ligzetels aan het zwembad. Bij Artsound is er dan weer de handige KISS functie waarbij je 2 luidsprekers 5 seconden tegen elkaar houdt en ze zo ook in no time gepaird zijn. De meeste grote merken van buitenspeakers hebben die functie op hun assortiment.

LEESTIP : De Escape speakers behoren tot de top 5 Poolparty Musthaves, ontdek ze in onze blog : 5 Poolparty musthaves

Bluetooth tuin speakers als powerbank

Artsound ontwikkelde de Lighthouse bluetooth speakers met een stevige batterij. Met de mini USB aansluiting kan u uw GSM aansluiten op de batterij om te laden. Op deze manier kan u dus de bluetooth Lighthouse van Artsound gebruiken als powerbank. Zo komt het streamen van uw muziek niet in gedrang door een lege Smartphone batterij.

Escape P9 met APP via bluetooth

Escape won met zijn P9 heel wat design prijzen en awards, het lijstje is zeer indrukwekkend (Awards Escape P9) . Deze handige APP functie maakt de draadloze buiten luidspreker, uitermate geschikt voor op een terras van een restaurant, een horeca terras of in een clublokaal. Hij kan ook gebruikt worden bv op een evenement of op een beursstand. Je kan de Escape P9 luidspreker bedienen van op afstand. Plus er zit een handige LOCK functie op dat niemand het toestel met de knopjes bv kan uitzetten of het volume kan verhogen of verlagen. Super handig voor de Design liefhebber die net dat tikkeltje meer wil.

Veelgestelde vragen over bluetooth speakers.

Artsound PWR1 PWR2 en PWR3 outdoor bluetooth speaker

Draadloze luidspreker met batterij

Een Bluetooth speaker is een draadloze luidspreker die via een Bluetooth signaal verbinding kan maken met een mobiel apparaat zoals een GSM, een Tablet of een Laptop. 

In de luidspreker zit een batterij die je oplaadt aan de hand van een USB stekker. 

Kenmerkend zijn de compacte vorm zoals de Artsound Lightbeats M of het stevige handvat om hem mee te nemen zoals bij de Escape P6 speaker.

Hierdoor zijn de luidsprekers heel geschikt om mee te nemen in de tuin, naar een festival, het strand of bv als u gaat kamperen of op vakantie gaat.

Ja, de nieuwe generatie Bluetooth speakers kunnen via de TWS functie in stereo muziek afspelen.

TWS betekent True Wireless Stereo. Concreet betekent dit dat u 2 draadloze Bluetooth luidsprekers tegelijk kan laten connecteren via Bluetooth met uw mobiel apparaat en zo muziek in stereo kan afspelen. 

Hoe connecteer bluetooth speaker met mobiel apparaat
Bluetooth speaker connecteren met mijn mobiel apparaat iphone

Om een Bluetooth speaker te verbinden met uw mobiel toestel ; drukt u eerst het Bluetooth symbool in op uw draadloze luidspreker. Daarna schakelt u bluetooth in op uw mobiel apparaat. In de lijst van gevonden toestellen kiest u de bluetooth luidspreker. 

De draagbare box is nu verbonden met uw mobiel toestel. Daardoor zal de muziek die u kiest op uw mobiel toestel afspelen  op uw Bluetooth speaker. 

De afspeel tijd van een draadloze bluetooth speaker is afhankelijk van verschillende factoren. Doorgaan speelt een luidspreker met batterij tussen de 6 en 10h

Hierbij de lijst waarvan deze afspeeltijd afhankelijk is :

  • het volume, bij een hoger volume zal de batterij sneller ontladen en de luidspreker minder lang spelen
  • de sterkte van de batterij, een luidspreker met een grote batterij zal langer spelen dan een luidspreker met een kleinere batterij. 
  • status van de batterij, een luidspreker met een volle batterij speelt langer dan een box met een batterij die slechts voor 50% is opgeladen
  • bij extra functies zal de speaker het ook minder lang uitzingen. Denk aan lichtjes of als powerbank voor het opladen van uw GSM

Weetje : hou er rekening mee dat ook de batterij van uw mobiel toestel sneller zal leeg is door de "inspanning" die het toestel moet leveren om het bluetooth signaal te detecteren.

Outdoor speaker
Internationale IP klasses

Waterdichte luidspreker of niet?

Het verschil tussen waterdichte en spatwaterdichte luidsprekers is dat een waterdichte speaker ondergedompeld kan worden in water. De spatwaterdichte draadloze luidspreker is bestand tegen opspattend water maar kan niet ondergedompeld worden in water.

IP klasse - wat is dat precies?

Waterdicht of spatwaterdicht wordt bepaalt door de IP klasse. 

Een IPX7 speaker kan je onderdompelen terwijl een IPX4 speaker enkel bestand is tegen opspattend water

Deze parameter, samen met de batterij sterkte bepalen de prijs van een Bluetooth speaker. Is de draagbare box waterdicht en heeft die een grote batterij (lange speeltijd) dan zal die duurder zijn dan een Bluetooth box die niet waterdicht is en een kleine batterij heeft. 

Een mooi voorbeeld is het verschil in prijs tussen bijvoorbeeld onze Artsound PWR05 en de Escape P6

Dit is afhankelijk van luidspreker tot luidspreker. Over het algemeen kunnen de nieuwere bluetooth speakers gebruikt worden terwijl die aan het opladen zijn

Om dit zeker te weten controleert u best de meegeleverde handleiding. Daar komt u exact te weten of het mogelijk is om de draadloze luidspreker te gebruiken terwijl hij aan het laden is. 

AUX In Artsound PWR 12

Muziek met kabel i.p.v. draadloos

Ja je kan via de AUX IN aansluiting muziek beluisteren via de Bluetooth speaker met een kabeltje. Dit kan niet bij elk toestel. 

De eerste bedoeling van de draadloze luidspreker is dat u verbinding maakt, draadloos met bluetooth. Bij sommige luidsprekers zit er nog steeds een aansluiting op de box om hem aan te sluiten met een kabel. 

Er zijn ook speciale toestelletjes beschikbaar om op de AUX aansluiting een Bluetooth zender aan te sluiten en zo toch draadloos muziek naar de draadloze luidspreker te sturen. Soundcast Bluecast

Voor de opkomst van Bluetooth werkten de meeste luidspreker met batterij op deze manier. Zoals bv de oude Soundcast outcast

Dit kan, de (meeste) draadloze luidsprekers hebben een ingebouwde microfoon. Daardoor kan je de oproepen van uw telefoon beantwoorden via de Bluetooth speaker. 

Hierdoor kan je handsfree uw oproepen beantwoorden. Enerzijds zorgt de Bluetooth voor een connectie met uw smartphone, anderzijds zorgt de ingebouwde microfoon er voor dat uw correspondent u hoort. 

De box doet op deze manier dienst als ludspreker.

Hoe ver reikt Bluetooth 02

Hoe ver werkt mijn luidspreker?

Algemeen wordt aangenomen dat Bluetooth 5 tot 10m ver reikt. Uit technische testen blijkt dat het signaal tot wel 500m kan reiken. Echter is in een real life situatie 10m aannemelijk. 

De reikwijdte van een Bluetooth speaker is dus ook 10m. Door de jaren is het draadloos signaal, sterker, sneller en minder belastend voor de batterij geworden. 

Draadloze speakers met de laatste nieuwe Bluetooth 5 technologie zijn dus zeer performant.

Bluetooth low batterij ls

Lage batterij indicator

Draadloze luidsprekers hebben een lage batterij indicator. Ieder Bluetooth speaker doet dit op een verschillende manier.

Soms met 4 LED bolletjes waarbij 1 bolletje een lage batterij is, 4 bolletjes een volle batterij. 

Een 2de methode is met een LED die veranderd van kleur, rood is een lege batterij, oranje bijna leeg en een groene LED een volle batterij. 

De 3 de methode is het symbool van een batterij met 4 streepjes in. 1 streepje is hierbij een bijna lege batterij, 4 streepjes een volledig volle batterij.