Douche

Een design douche in de tuin is de eyecatcher in de tuin of aan het zwembad. Het zwembadwater even afspoelen onder een verfrissende tuindouche kan heerlijk zijn.


Douches voor aan het poolhouse of aan het zwembad

Een douche aan het zwembad of aan het poolhouse zorgt ervoor dat er minder vuil, zoals gras in het water terecht komt. Wanneer je voor het zwemmen steeds een korte douche neemt, wordt het eerste vuil steeds van je lichaam afgespoeld. Een buitendouche is zowel handig voor de zwembadfiltering als aangenaam voor de zwemmer. Komt er toch vuil in het zwembad terecht helpt een goede zwembadrobot of een automatische zwembad waterbehandeling met zwembad chloor om het water kristalhelder te houden.

Wij bieden verschillende soorten douches voor buiten aan, afhankelijk van uw type tuin en poolhouse kan u voor een klassiek model gaan van TradeWinds, of kiest u voor een designdouche van Zee of van JEE O.

HANDIG : Alle informatie over tuindouches, FAQ's, BLOGS of video's hebben we samengevat op deze overzichtelijke pagina.

Wat maakt een douche voor buiten exclusief?

AQT_Outdoor_Shower

Nieuw in ons gamma is de AQT Outdoor Shower. Deze outdoor douche is ontworpen door Tarantik & Egger en zeer eenvoudig in gebruik en om te installeren. Deze buiten douche is in verschillende kleuren beschikbaar : zwart, wit, geel en roze. Voordeel van deze douche voor buiten met tuinslang aansluiting, is dat je ze in de wintermaanden heel makkelijk kan opbergen. Met slechts 3 kg kan deze zeer snel door iedereen verplaatst worden.

De aanlsluiting is ontzettend eenvoudig, onderaan op de douche zit een tuinslang koppeling geschroefd. Deze maak het aansluiten van de tuinslang zeer gemakkelijk.

LEESTIP : Een tuindouche… Zo zorg je dat je de ideale keuze maakt!

Helpt douchen voor hygiëne in het zwembad?

Door een goede keuze van de buiten douche of  designdouche matcht deze perfect met het zwembad die je in de tuin hebt. Zowel voor het zwemmen als na het zwemmen kun je gebruik maken van een buiten douche.

Dit is ideaal om je net voor het zwemmen te ontdoen van alles wat je zwembad vuil kan maken, alsook om te wennen aan de temperatuur. Komt er toch vuil in het zwembad, dan kan u het bad schoonmaken met één van onze zwembadrobots.

Na het zwemmen is dit net zo goed om je lichaam af te spoelen van chloor of zout in het water.

Is de installatie van een douche in de tuin moeilijk?

Er zijn verschillende douches voor in de tuin. De eenvoudigste te plaatsen buitendouches, zijn de TUIN douches. Deze douches zijn verplaatsbaar en eenvoudig aan te sluiten. Je kan de douches in de winter dus gemakkelijk opbergen en vorstschade voorkomen. Het aansluiten van een douche voor buiten in de tuin gebeurd met een tuinslang koppeling. Dit betekent dat u het water kan aansluiten met een tuinslang.

De voordelen van een gemakkelijk te installeren tuindouche:

  • mobiel en meestal niet zwaar
  • gemakkelijk op te bergen in de winter om vorstschade te voorkomen
  • om het even waar te plaatsen, op terras, aan het poolhouse in de tuin
  • aansluiting zonder gereedschap met een tuinslang koppeling
  • enkel koud water

Heeft een douche die in de tuin installeert warm water?

Er zijn 2 types douches voor in de tuin die warm water hebben.

  • De buitendouche waar u warm en koud water op aansluit, zoals bv onze AQT zwarte buitendouche of
  • een solar buiten douche.
   • Het voordeel van een buitendouche met warm en koud water is dat u deze kan gebruiken zoals een douche in de badkamer, met een mengkraan.
   • Het nadeel is dat je deze douche moet beschermen tegen vorstschade.

In feite betekent dit dat u de douche in de winter moet AFKOPPELEN. Dit kan soms omslachtig zijn.

Met een solar douche sluit u enkel koud water aan met een tuinslang. De zon warmte het water op in het reservoir van de douche. Tijdens het douchen neemt u dan een deeltje warm water uit dit buffervat in de douche om lauw douche water te bekomen.

Er is nog een tussenoplossing door bv met een voormenger te werken. Zo kan je voor gemengd water naar de douche sturen. Dit heeft wel als nadeel dat u een geïsoleerde leiding van je poolhouse of woning tot aan de douche moet brengen.