Opbouw spa

Toont alle 7 resultaten

Bovengrondse spa’s voor een plaatsing op een terras of binnen in de woning. Kenmerkend is het vaste plaats. Door hun gewicht en de elektrische aansluiting zijn dit jacuzzi’s die u dus op een vaste plaats in de tuin zet. Eenmaal de Opbouw Spa geïnstalleerd blijft hij voor jaren op deze plaats in det tuin.


Genieten in de tuin met een opbouw spa

Wellness in de tuin is heel aantrekkelijk omdat u kan genieten van een deugddoende hydro massage bij u thuis na een stresserende werkdag. Bovendien geniet u van gezonde buitenlucht, de zon of de sterren aan de hemel. Genieten en ontspannen ten top.

Wat zijn de voordelen van een opbouw jacuzzi?

Wat zijn de voordelen van een opbouw jacuzzi?

Er zijn een 4 tal belangrijke voordelen van opbouw jacuzzi's. Ze zijn

 • KRACHTIGER - met sterkere filters en betere jets
 • ZUINIGER - door een beter isolatie van de kuip, vloer en de cover
 • STEVIGER - met een mooi harde buitenkant, een sterk frame en materialen met een lange levensduur
 • HYGIËNISCHER - meestal met een sterke automatische waterbehandeling en grote filter

Hoe gebeurd de elektrische aansluiting van een vaste spa?

De elektrische aansluiting van een opbouw spa is  een kabel 3G4mm², een stroomonderbreker van 16,25 of 32A (afhankelijk van het spa model) en een verliesstroom beveiliging (30mA verliesstroom schakelaar). Opbouw jacuzzi's worden rechtstreeks op de elektrische aansluiting van de jacuzzi aangesloten. Wij kunnen dit voor u doen! MEER INFO OF EEN OFFERTE CONTACTEER ONS : [email protected]

Deze stroom onderbreker is dezelfde elektrische beveiliging als bv voor de elektrische aansluitingen in een badkamer of bv de stopcontacten voor buiten.

Heel wat opbouw massage spa's zijn ook beschikbaar met een standaard elektrische stekker. Dit maakt de installatie voor u ontzettend eenvoudig.

Hierbij een overzicht van de eenvoudig te installeren spa's:

Weekend spa aansluiting

Waar kan ik de opbouw spa best plaatsen?

Hier kan je stellen, bezint voor je begint! Een een spa in opbouw kan je door zijn gewicht en de elektrische aansluiting niet zomaar verplaatsen. U plaatst de spa best in de buurt van de woning of het poolhouse in de buurt van de badkamer, toilet of omkleedruimte. Zo kan u zich in de buurt omkleden.

Leuk is ook dat je partner, vrienden of gezin in de buurt van de spa bv bij een tuinhaard kunnen genieten van de warmte van een buitenkachel en het gezellige vuur.

Een spa binnen plaatsen

Een hydro massage spa kan je binnenplaatsen of bv onder het overdekt terras van het poolhouse of in de veranda of bijgebouw. Het is belangrijk dat er ventilatie in de ruimte is en liefst ook een ontvochtiger. Zo dampen de ramen niet direct aan of krijg je geen condensatie op de muren. Het voordeel is dat je ook bij minder goed weer toch gebruik kan maken van de jacuzzi.

Een spa buiten plaatsen

Volgens ons is het plaatsen van een jacuzzi buiten, toch de geprefereerde plaats. Zo kan u als het zonnig is, s 'morgens vroeg bij het ochtendgloren of in het donker s'avonds onder een sterrenhemel, genieten in de buitenlucht.

Op welke ondergrond moet een opbouwspa geplaatst worden?

Onder een opbouwjacuzzi moet toch wel een stevige ondergrond worden voorzien. Beste kan u een stukje terras in hout of met terrastegels voorzien. Dus een stevige chape met een chapenet in. Hierbovenop een terrastegel geplaatst in een mortelbed. Of een stuk verharding met klinkers of hout.

Voorzien op de plaats waar u de jacuzzi wil plaatsen het volgende :

 • Een elektrische aansluiting. Een kabel 3G 4mm²  is meestal voldoende.
 • Verharde ondergrond in de vorm van een terras met hout of tegels.

TIP : maak de verharding net iets groter dan de jacuzzi, zo kan u er nog een trapje voor zetten of een eenvoudig rekje voor een handdoek of een badjas.

Kan ik een opbouw spa inbouwen in de grond?

Het is niet aan te raden om een opbouw spa in te bouwen in de grond. Het maakt het instappen te diep, je kan niet (goed) aan de pompen en technieken, je kan de jacuzzi niet of amper nog verplaatsen.

Overweeg je om het toch te doen, let dan op volgende aandachtspunten :

 • Zorg dat er een regenwater afvoer aanwezig is in de put waar u de jacuzzi in plaatst
 • Laat onder de opbouw spa linten liggen om hem terug op te tillen
 • Voorzie een opening of deksel in het terras om aan de technieken te kunnen mocht dit nodig zijn
 • Laat de spa ongeveer 40 cm uitsteken om er gemakkelijk te kunnen instappen
 • Voorzie een rooster voor een fatsoenlijke verluchting
Opbouw spa inbouwen kl

Welk water moet ik in mijn jacuzzi doen?

Vul de jacuzzi met vers LEIDINGWATER en gebruik de Peatco Spa filter voor het wegnemen van metalen. Eens er water in de opbouwspa zit moet u eerst en vooral de pH (zuurtegraad) van het jacuzzi water corrigeren. Dit kan met de producten voor Spa ph correctie.

Het correct meten van het Spa water kan je best met de Teststrips of met de Ondilo ICO Spa.

Bij de levering van onze spa's voorzien wij steeds een woordje uitleg. Start met de elektrische aansluiting. Die kunnen wij voor u doen.

MEER INFO OF EEN OFFERTE CONTACTEER ONS : [email protected]