Dolphin BIO
Dolphin BIODolphin BIO PVC borstel donker grijsDolphin bio slangensetDolphin BIO slangensetDolphin Filter Kit BIODolphin BIODLPHBIO_4

Dolphin BIO Zwemvijverrobot

(18 customer reviews)

Dolphin BIO zwemvijverrobot incl. 3 filter fijnheden, afstandsbediening, triple active borstels en een externe afzuigmond.

 1.999,0 incl. BTW

Vaak samen gekocht

Dolphin BIO Slangenset

Externe stofzuigerslang om aan te sluiten op de Dolphin BIO.

Dolphin Filter Kit BIO

BIO patroonfilters specifiek voor de Dolphin BIO stofzuiger voor zwemvijver.

SKU: DLPHBIO Category: Brand: Dolphin

 • Gratis geleverd vanaf 50€
 • Binnen de 48u geleverd indien op voorraad
 • Niet tevreden geld terug garantie
 • Eigen reparatiedienst, met garantie

Dolphin Bio zwemvijverrobot, de eerste robot voor zwemvijvers

Geniet van een sprankelend propere biologisch zwembad met de Dolphin Bio automatische zwemvijver robot. Het toestel is ontworpen om te beantwoorden aan de eisen voor gebruik in een zwemvijver tot 15m. De Dolphin BIO heeft een triple – active borstel, en kan optioneel uitgerust worden met een aanzuigslang om het vuil uit de zwemvijver te verwijderen. Ook heeft hij speciale loopprogramma’s ontwikkeld voor bio zwembaden.

Filter types

Bij een zwemvijver is de filter van groot belang. Een moeilijkheid die wij ondervinden is dat een standaard filter te fijn is. Zo kan de filter sneller verstoppen. Waardoor het toestel minder efficiënt zal werken.

De robot heeft 3 verschillende filters om zowel zeer fijn als zeer grof vuil te kunnen filteren. De automatische zwemvijver robot reinigt de bodem, de muren en ook de waterlijn van uw zwemvijver. De Dolphin Bio is een goed alternatief voor de Dolphin S300i Bio.

Voordelen en features van de Dolphin bio zwemvijverrobot

 • Maximale hygiëne – unieke triple-active poetsende borstels. Het toestel heeft 2 bio borstels en bijkomende een snel roterende borstel. Op deze manier scrubt hij dus efficiënt het vuil. Waaronder de algen en bacteriën weg, zelfs van extreem glibberige en oneffen ondergrond en wanden.
 • Kosten efficiënt, eenvoudig zwemvijver onderhoud. Met deze high- performance automatische reiniging bespaart u tijd, het werk en de kost uit van manuele reiniging. Deze robot helpt ook om de water kwaliteit te onderhouden en in evenwicht te houden.Hierdoor slaagt u er in om het zwemvijverwater langer te gebruiken.
 • Verschillende filters en aanzuigsysteem voor alle zwemvijver condities – De 3 inwendige filters met verschillende fijnheid worden meegeleverd met de robot. De aanzuig via de pomp verzekerd een stof en vuil vrij zwembad in alle omstandigheden, iedere dag opnieuw. de Bio Zwemvijverrobot is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Betrouwbaar en eenvoudig in gebruikt – geavanceerde technologie zorgt voor een zeer precieze scanning van de zwemvijver en efficiënte reiniging, ook in hoeken en afrondingen, zelfs op kiezel vloeren. Ingebouwde sensoren herkennen de muren en zorgen voor een volledige reiniging van het bad zonder onderbreking.
 • Instelbare timer – een week timer laat u toe het toestel te programmeren. Je kan het toestel ook makkelijk bedienen dankzij de afstandsbediening. En hebt u keuze uit verschillende programma’s. De speciale Bio Intensive mode voorkomt troebel water en zorgt voor natuurlijk helder en klaar water.
 • Dolphin bio zwemvijverrobot is voorzien om super makkelijk te onderhouden. Dit komt doordat het filtercompartiment makkelijk bereikbaar is aan de bovenkant. Waardoor je de filters makkelijk kan reinigen en leegmaken.

Waarom Dolphin – MAYTRONICS?

 • Innovatie – de best beschikbare robot technologie in de branche
 • Compatibel – de meest geschikte robot voor ieder zwembad / zwemvijver, iedere eigenaar onder alle omstandigheden
 • Pionier – de marktleider in zwembadrobots
 • Service – buitengewone ondersteuning
 • Dolphin verkocht meer dan 1 000 000 zwembadrobots in meer dan 46 landen

LEESTIP: BLOG – De 3 strafste Dolphin zwembadrobots

Eerste hulp bij de keuze van uw robot vind je hierHoe kies ik de beste zwembadrobot voor mijn zwembad?

Technische kenmerken van Dolphin BIO Zwemvijverrobot

Filtertype

Cartridge filter

Motor Voltage

24 VDC

Besturing

Afstandsbediening

Output

30 VDC

Gewicht

10,5kg

Borstels

BIO borstels ontworpen speciaal voor glibberige ondergrond, oneffen ondergrond + extra active brush

Cyclus tijd

2/3/4h

Filter

Triple filtration – 3 verschillende fijnheden voor zeer fijn tot zeer grof vuil

Filterfijnheid

Filtertype

Dubbele patroon filter

Pompdebiet

17

Afstandsbediening

Ja

Karretje

Ja

Snoerlengte

18

Merk

Dolphin

Garantie

2J

APP voor smartphone

Nee

Reinigingszones

bodem, wanden, waterlijn

Heeft swivel

Ja

Share your thoughts!

4.85 out of 5 stars

18 reviews

Let us know what you think...

What others are saying

 1. Zwemvijverrobot Dolphin Bio

  Kristof Vasseur (verified owner)

  We hebben de robot online besteld. De website was toegankelijk en makkelijk voor gebruik. Robot werd netjes thuis geleverd. Minpunt: gebruikersaanwijzing. De handleiding om de robot en toebehoren gebruiksklaar te maken vonden wij beknopt en niet altijd even duidelijk. Ook de programma’s en mogelijkheden van de robot zijn zeer summier uitgelegd. Ondertussen hebben we onze zwemvijver mbv de robot gereinigd. We hebben hiervoor de 3 verschillende types van filters gebruikt. Onze zwemvijver ziet er opnieuw zeer mooi uit dankzij de robot. Wanneer we de robot zijn werk laten doen op de stand ‘automatisch’ dan slaagt hij er blijkbaar niet altijd in om op te klimmen tot aan de waterlijn. Wanneer wij hem handmatig bedienen lukt dit wel. Conclusie: gebruikershandleiding wat uitbreiden, vol vertrouwen in het werk dat de robot levert. Een aanrader!

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 2. Zijn geld waard

  Declerck Luc (verified owner)

  10 jaar heb ik mijn zwemvijver onderhouden met een stofzuiger (Pondovac van Oase), dit werkt goed maar grote nadeel is veel waterverlies en vervuiling door algen kwam vrij snel terug.
  Dit jaar een robot gekocht Dolphin Bio en mijn zwemvijver heeft nog nooit zo proper geweest en dit zonder waterverlies. Het enige minpuntje is dat hij momenteel de wanden niet opklimt, waarschijnlijk te glad ?
  Maar al bij al goede investering!

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 3. Aankoop Dolphine Bio

  Filip (verified owner)

  Onze zwemvijver heeft al jaren perfect water. Op de bodem/wanden lag er steeds een vuil substraatlaagje, dat na jaren zich echt heeft vastgezet op de bodem. Na jaren met de hand kuisen en stofzuigen, zonder gewenst resultaat hebben we de Dophin aan de slag. Het glibberige laagje is er af, en wordt perfect gefilterd. Stilaan komt de harde laag er ook al een beetje af. Op de wanden kruipt hij niet, want nog iets te glibberig. We hopen dat dit nog zal komen. We zijn zeer tevreden over dit toestel.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 4. Goed en degelijk toestel

  Hans De Winter (verified owner)

  De Dolphin Bio is een degelijk toestel en doet een prima job bij het onderhouden van onze zwemvijver. Zelfs met de gladde randen heeft de robot relatief weinig problemen. Ik had er ook de BIO filters bij gekocht maar die zijn niet echt nodig, aangezien de filters die er standaard worden bijgeleverd al meer dan voldoende zijn.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 5. Question

  Jan Vanhoutte

  Beste
  Onze zwemvijver heeft helder water MAAR op de bodem en wand ligt een laagje fijn algenstof… met een schepnet kan ik groter vuil netjes verwijderen maar de walm groen stof is onmogelijk op te vangen…
  Kan de biorobot dergelijk stof aan ? Ik lees dat er 3 filkters zijn (van dikmazig naar fijnmazig….) maar mijn indruk is dat de fijnste filter wellicht dergelijk algenstof ook niet zal kunnen opzuigen ?
  Wie heeft daarmee ervaring ?

  gr

  Jan

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Lieve

   Wij hebben slangenset gekocht maar dat is niet voldoende, we hebben daarbij ook een pomp nodig. Niemand kan ons echter vertellen welke pomp we daarvoor moeten kopen.

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Lode T Kindt

   Beste,

   zonet heb ik dit even nagezien maar ik kan geen aankoop terugvinden. Kan u mij een mail met de referentie van uw factuur doorsturen (info@aquatechnozwembaden.be), dan kan ik u verder helpen. Als ik exact weet wat u bij ons kocht kan ik u het juiste advies geven.

   vriendelijke groeten, Lode

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Lode T Kindt

   Beste Jan,

   de dolphin bio zal niet als een huishoudelijke stofzuiger alle algen stofdeeltjes bijhouden en opzuigen. Het is wel zo dat dit toestel zal voorkomen dat het zich vastzet op wanden en bodem. Bij regelmatig gebruik zal u merken dat dit steeds minder zal worden. Door het “om te woelen” zal het ook beter weggefilterd worden door de lavafilter. Het is dus de combinatie van losmaken, opzuigen en omwoelen die uw bad steeds properder zal maken.

   Bij de robot zitten verschillende filters. Dus u kan inderdaad starten met een grove filter en dan stelselmatig een fijnere filter in het toestel steken voor een optimaal resultaat.

   Bij de Dolphin Bio kan u ook een slangenset aankopen. Met deze slangen kan u voorkomen dat de robot het algenstof terug in de vijver blaast maar bv naar een extra zandfilter of bead filter sturen. deze extra filtratie haalt er dan alles uit.

   Hopelijk maakt deze info een en ander wat duidelijker.

   Vriendelijke groeten,
   Lode

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 6. Investering waard

  Wim Mertens (verified owner)

  Deze dolphin doet wat hij moet doen in onze polyester zwemvijver. Gaat mooi de wanden op, eerst met grove filter voor meer druk, daarna met de standaard filter. Had aanvankelijk wat voorbehoud doch super tevreden met deze aankoop.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 7. Zwemvijver 5mx11m

  Curd (verified owner)

  Na dat de bodem met een stofzuiger vuil vrijgemaakt werd, bleef er toch een algenlaagje achter. Na 4 cyclussen van 4 uur is de bodem niet meer glibberig. De robot kon de wanden niet op omdat deze eveneens te glibberig warren. Na dat met de hand de wanden deels werden gereinigd deed de robot de rest.

  Wel jammer dat er geen indicatie van de filter status op de afstandbediening aanwezig is.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Lode T Kindt

   Dag Curd,

   dank u voor uw review. Het vlot klimmen op de wanden van de zwembadrobot is inderdaad van een aantal factoren afhankelijk. Om het hem goed te laten doen, hierbij enkele tips.

   • Geef een shock met bv Zinkoxide (anti alg) dit product zal alle aanwezige algen doden
   • Poets de wanden eens met een manuele borstel
   • Reinig de filter van de zwemvijverrobot na iedere cyclus
   • Herhaal de poetsbeurt tot de zwemvijver volledig proper is
   • Start met de “grove filter patronen” en werk daarna met de “fijne filter patronen”

   Het komt er op neer dat hoe meer kracht de robot heeft, hoe beter hij zijn werk kan uitvoeren. het komt er dus op aan van de vuilvracht zo laag mogelijk te krijgen en de robot zijn filters zeer goed uit te spoelen telkens hij een cyclus heeft gewerkt.

   Hopelijk kunnen deze tips u nog wat beter helpen!
   Vriendelijke groeten, Lode

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Gert

   Supper tevreden met de Dolphine bio, wij hebben een grijze liner en water is echt kristalhelder ! Wanden wil hij wel niet altijd op. Voor de rest zeer tevreden 👌

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 8. Question

  De Mol Frederik

  Beste,
  Wij hebben een zwemvijver met epdm. Maar wij kunnen geen gebruik maken van de extra slangenset gezien de pompen onder de plantenbak zitten. Is het dan voldoende om een propere bodem te krijgen

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Jochen Pattyn

   Beste, dank voor uw interesse in Aquatechno. De meeste klanten kopen de Dolphin BIO zonder het slangenset en zijn uitermate tevreden over het resultaat van deze robot. Standaard zijn al 3 verschillende filters meegeleverd. Bij goed gebruik en regelmatig poetsen, te starten met de bio filters, daarna de spring filters en bij proper water zelfs de fijne filters kan je hiermee uw zwemvijver heel proper houden. Mvg, Jochen – Shopverantwoordelijke Aquatechno

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 9. Dolphin bio

  Jan De Lombaerde

  Super tevreden met de Dolphin bio.
  Maakt de bodem kraaknet en schrobt probleemloos de wanden.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Zwembadspecialist Lode T Kindt

   Dag Jan, Katy,

   super bedankt voor de positieve review! Blij dat jullie tevreden zijn met het toestel.
   Vriendelijke groeten, Lode

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 10. Question

  Christophe Snoeck

  Wat is het verschil tussen de Dolphin Bio en de Dolphin Supreme Bio? Kunnen ze beide ook wanden schoonmaken?

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • doet wat het moet

   Zwembadspecialist Jochen Pattyn

   goed toestel snel geleverd

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 11. Dolphin BIO Zwemvijverrobot

  De Muynck Kristoff (verified owner)

  zeer goed toestel. doet perfect wat het belooft…

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Zwembadspecialist Jochen Pattyn

   Bedankt voor deze positieve feedback. De Dolphin BIO is ook een van onze best verkochte robots. Mvg, Jochen – Shopverantwoordelijke Aquatechno

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 12. Van de casteele guy (verified owner)

  Zeer vlotte ontvangst van toestel, simpele montage, eenvoudig in gebruik te nemen
  Bodem van onze zwemvijver wordt mooi gereinigd al lijkt filter nog net niet fijn genoeg om ook fijn zand in opvang te houden, wellicht op te lossen door nog fijnere filter
  Voor de rest heel tevreden met resultaat, we hebben een zeer propere vijver met deze robot.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 13. Bio Dolphine robot

  Leo P. (verified owner)

  Zeer tevreden over afhandeling van de bestelling. Na 2 dagen robot geleverd met de vraag om alles te controleren.
  Blij met werking van robot. Reinigt de zwemvijver erg goed. Een aanrader.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Zwembadspecialist Lode T Kindt

   Beste Leo, dank u voor de zeer positieve reactie!!
   Tot binnenkort. Lode

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 14. Question

  Luk Vanhaute

  Wij hebben een zwemvijver met lichtgrijze PVC-liner bekleding, en met een bio-filter gevuld met lavasteen 8/16 en 16/32. Daarop groeien irissen. Deze werd geïnstalleerd in april 2018 en werkt prima: het biologisch gezuiverde water is inderdaad kristalhelder. Twee maanden na de installatie verschenen er echter bruine vlekken op de PVC-liner veroorzaakt door het stof van de lavasteen dat zich samen met zeer kleine algjes vastzet op de PVC-bekleding. Met louter manueel schrobben (uiteraard zonder producten) van de wanden en vloer, samen met een manueel te bedienen waterstofzuiger, lukt het niet om die vlekken er af te krijgen. Is de Dolphin Bio daartoe in staat?

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Zwembadspecialist Jochen Pattyn

   Beste, wij hebben normaal gezien hele goede reacties en bevindingen met de Dolphin bio, wetende dat deze speciaal is ontwikkeld voor zwemvijvers en beschikt over speciale borstels. Echter kunnen wij nooit garanderen dat dergelijk probleem van afzetting volledig door de Dolphin bio zou kunnen gereinigd worden… Ik kan u wel steeds eens in contact brengen met andere klanten die dergelijk toestel bij ons gekocht hebben zodat u dit eens rechtstreeks kan navragen bij hen. Stuur gerust rechtstreeks een mailtje naar mij jochen@aquatechnozwembaden.be en dan bezorg ik u enkele contacten. Mvg, Jochen – Shopverantwoordelijke Aquatechno

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 15. Dolphin Bio zwemvijver

  Frank V. (verified owner)

  Onlangs Dolphin Bio zwemvijver aangekocht, levering had een weekje vertraging wegens verlofperiode Aquatechno. Maar ben verder zeer tevreden over de levering en werking van toestel. Zelfs wanden worden zonder problemen meegenomen, daar waar ik elders had gelezen dat dit een probleem zou kunnen zijn.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

  • Zwembadspecialist Jochen Pattyn

   Bedankt voor deze positieve review! Mvg, Jochen – Shopverantwoordelijke Aquatechno

   (0) (0)

   Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

 16. Degelijk apparaat bij correct gebruik. Levering vlot en correct.

  Rudy Vanderheyden (verified owner)

  Apparaat wordt gebruikt in zwemvijver van +- 4x12m (met beperkt blankvoornbestand!) zonder stofzuigeraansluiting. Belangrijk, in mijn opinie, is te zorgen dat voor de initiële inzet van de Dolphin Bio na langdurig niet gebruik (vb. na de winterperiode) de grootste hoeveelheid algen en grof vuil via een andere werkwijze verwijderd worden. Als je hem inzet bij een grote hoeveelheid algen of grof vuil dan ben je constant de filters aan het reinigen. Ik gebruik daartoe een robuuste fijnmazige leafskimmer met telescooparm (eerder een stofzuiger maar dat gaf te veel waterverlies en duurde behoorlijk lang). Eén keer de Dolphin Bio overneemt en bij regelmatige inzet (toch 1 à 2 keer per week) houdt hij de zwemvijver proper. Ook lastige en zich hardnekkig vastzettende algaanslag van de voorbije jaren heeft hij na verloop van tijd volledig verwijderd (niet na een keer). Mijn zwemvijver is na enkele weken gebruik van de Dolphin Bio, en volgens bovenvermelde aanpak, bijna even proper als bij de initiële opzet, ondertussen een 10-tal jaren geleden. Dat is de voorbije jaren wel anders geweest met steeds veel kuiswerk de dagen voor een periode van mooi weer en dat dan nog in de mate van het mogelijke. Gemakkelijk in opzet en gebruik via adequate handleiding. Meerdere automatische reinigingsmodi, -frequenties en -duren zijn vlot instelbaar via de afstandsbediening, naast een manuele bedieningsmogelijkheid. Levering en service was prima. Momenteel zeer tevreden met de aankoop.

  (0) (0)

  Something wrong with this post? Thanks for letting us know. If you can point us in the right direction...

×

Login

Ben je al klant bij ons? Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om hieronder in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het niet om in te loggen? Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Register

Door een account te registreren kan je in de toekomst sneller bestellen en de status van je bestellingen opvolgen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacy policy.

Continue as a Guest

Don't have an account? Sign Up

You may also like…

Cart Menu Button Image0Left Menu Icon
Uw winkelmandje