Hoe kies ik de beste infrarood terras verwarming.

IR straler Bright Retro Staande infrarood warmer 2100 02

De beste infrarood terras verwarming kiezen is niet altijd eenvoudig als u niet zo thuis bent in deze materie en producten. Daarom helpen wij u graag de beste keuze maken aan de hand van 5 eenvoudige vragen en oplossingen. Ontdek welke de beste infraroodstraler is voor uw terras.

Hoe kies ik de beste infrarood terras verwarming in 5 eenvoudige stappen

1. Hoe kies ik het juiste type IR terras verwarming?

Kies de beste IR terrasverwarmings type op basis van de plaats waar u de stralinigswarmte wenst. Wens je infraroodwarmte aan een buiten salon of aan een tafel, kies dan voor een staande IR straler. Wenst u eerder warmte over een groot oppervlak onder een overdekt terras, kies dan voor een IR hang model of een infrarood straler voor aan de wand.

Beste infrarood stralingszoneEen overzicht van de verschillende keuze aan infrarood terras stralers:

 • IR hangmodel terrasstraler geschikt voor boven een tafel met montage aan het plafond
 • Infra-rood muur of plafond model de beste keuze voor montage aan een draagbalk van een overdekt terras
 • Infrarood staande straler de meest geschikte keuze voor aan een tafel of tuin salon
 • IR tafelmodel voor warmte straling op bv een salon of bijzet tafel

Hou rekening met een afstand van 2,2m tot 2,8m van de IR straler. Een staande straler zorgt voor een HORIZONTALE straling, ideaal bv langs een tuintafel of een tuin salon. De beste infrarood straler voor aan een salon is de Infrarood staande straler Dark Valencia Lounge 3000

De hangende stralers zullen VERTICAAL naar beneden hun warmte afgeven in een cirkelvormige of rechthoekige zone.

De muur en plafond modellen kan u ook richten naar de zone waar u de warmte wenst. Wenst  u de warmte straling op terras goed kunnen richten, kies dan voor een staande straler of een IR verwarmer met muur montage en beugel.

2. Kies ik voor een afstandsbediening voor mijn infraroodstraler of niet?

Wanneer u de infrarood terrasstraler aan het plafond bevestigd of op een hoogte van meer dan 2,2m (aanbevolen hoogte) is de beste infrarood verwarming er een met een afstandsbediening. Het particulier gebruik werd vereenvoudigd door te werken met een afstandsbediening of APP wat zorgt voor een groot gebruiksgemak en eenvoudige installatie.

Beste infrarood straler met APPOp een horeca terras worden IR stralers meestal aangesloten op schakelaars. Hiervoor is een installatie van een elektricien noodzakelijk. Dan kan u ze aan en uit zetten met een drukknop en schakelaar in de muur. Voor een vereenvoudigd gebruik hebben we het ideale alternatief de Sunred Professional Smart Heater 2500 terrasverwarmer . Je kan tot 7 toestellen met de APP connecteren wat het bedienen van verschillende zones zeer gemakkelijk maakt.

Hier vind u een overzicht van alle infrarood terrasverwarmingstoestellen met afstandsbediening. De drie eigenschappen; design, gebruiksgemak en kwaliteit zijn de speerpunten van het merk SUNRED die wij verkopen.

Als beste alternatieve infrarood straler zonder afstandsbediening kan je kiezen voor een model met bv een touw schakelaar. Zo kan je toch nog een toestel die aan het plafond hangt toch nog eenvoudig bedienen. Onze Bright Barcelona Hangstraler is een goedkoop toestelletje met touwtje om aan en uit te zetten.

Is de elektrische verwarming instelbaar met verschillende sterktes dan kan je met dit ook met de afstandsbediening traps gewijs instellen.

3. Hoeveel watt infrarood heb ik nodig voor mijn terras?

Een eerste eenvoudige vuistregel is dat u ongeveer 100 Watt nodig hebt per vierkante meter terras. Met ander woorden is de beste infrarood terrasverwarming voor 15m² een 1500Watt sterke IR straler. Er is een kleine afwijking hierop afhankelijk van het type IR stralings lamp. De laatste nieuwe trend zijn IR stralers met weinig licht de LOW Glare stralers of de volledige zwarte Sunred Nero Wall IR straler bv. De beste infrarood LOW GLARE straler is 150 Watt per vierkante meter. Watt is de eenheid waarmee de sterkte van elektrische toestellen worden uitgedrukt.

“De vuistregel hier is, hoe minder licht een ir straler produceert, hoe minder sterk de infrarood warmtestraling zal zijn.”

Een tweede eenvoudige vuistregel is dat u bij een GESLOTEN terras of een BINNENRUIMTE ongeveer 75 – 100 Watt infrarood verwarming nodig hebt. Bij een OPEN terras is 125 – 150 Watt infrarood vermogen voldoende om een heerlijk warm gevoel te creëren.

Samengevat beste infrarood wattage per vierkante meter

 • 75 – 100 Watt standaard infrarood voor BINNENRUIMTE per vierkante meter
 • 100 Watt standaard infrarood per vierkante meter  open terras
 • 125 – 150 Watt standaard infrarood voor OPEN TERRAS per vierkante meter
 • 150 Watt low glare infrarood per vierkante meter  opten terras

4. Hoeveel licht geeft een infrarood straler voor terras?

Afhankelijk van de infraroodtechniek zal de de infrarood terrasstraler meer of minder licht geven. Het licht is hinderlijk omwille van de verblinding. Maar ook de oranje licht gloed is niet altijd even aangenaam. Om dit te voorkomen is de beste low glare infrarood straler (lage verblinding) straler voor op het terras. Doordat onze zwarte infrarood panelen voor op terras minder warmtestraling produceren zijn de Rose Gold Carbon de best verkochte infrarood terrasstralers. Ondanks dat ze veel minder licht produceren geven ze toch nog steeds een sterke warmtestraling.

Sunred heater neroEen overzicht van de verschillende infrarood technieken:

 • Halogeen infrarood terrasstralers produceren veel oranje licht
 • Rose Gold infrarood lampen zullen minder licht produceren maar wel nog steeds een oranje gloed produceren
 • Rose Gold Carbon infraroodlampen zijn speciale infraroodstralers met zeer weinig licht productie
 • Black Heat zijn gesloten zwarte heat strips die GEEN licht produceren

De black heat panelen zijn ontzettend stijlvol en produceren geen oranje licht. Door het gesloten ontwerp zullen ze wel iets minder sterk warmtestraling produceren. Hou dus rekening mee dat u dus een hogere wattage per vierkante meter nodig hebt voor hetzelfde effect. Onze beste Black Heat infrarood panelen zijn de Sunred Heater Nero Wall Hanging 2400 terrasverwarmers

 

Onze infrarood lampkap stralers 2 in 1 lamp en verwarming 2 in 1

Soms is het ook de bedoeling om de infrarood hangende straler ook als lamp te gebruiken. De Bright Artix en de Sunred Heater Sirius hangstraler in het zwart zijn infrarood hangstralers die ook een lamp hebben aan de onderkant. Daardoor zijn ze zeer geschikt als lampkap IR straler / lamp.

Een overzicht van de lampkap IR hangstralers

5. Welk design kies ik voor mij infrarood terrasverwarming?

Eva Solo heatup patio heaterEr zijn zowel mooi retro design IR stralers voor op terras als moderne infrarood terras stralers zoals de Heat Up van Eva Solo zoals op de foto. Ook de “heatstrips” of Black Heat IR terrasverwarmers zijn een ontzettend modern en strak design.

De Sunred Heater Nero Wall kan u bv ook met een ketting aan het plafond bevestigen wat zorgt voor een zeer mooie strakke moderne infrarood straler. Er zijn ook leuke design tafel IR modellen.

Het design en de looks hebben aan belang gewonnen. Waar er vroeger vooral aandacht was voor de functionaliteit in functie van de horeca terras. Doordat de elektrische infraroodverwarming voor op terras tegenwoordig ook veel op een privé terras terug te vinden is, komt er meer aandacht voor het design van de straler. De Bright Indus staande straler is hiervan een zeer mooi voorbeeld. Deze retro design IR staande straler voor op terras is zelfs een echter eyecatcher.

Een overzicht van onze IR design verwarming

Vergelijkend schema van de infrarood stralers

Schrijf je in voor onze lifestyle nieuwsbrief en DOWNLOAD GRATIS onze LIFESTYLE GIDS! Laat je inspireren door nieuwe producten of geniet van onze promoties.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

OPGEPAST : Door drukte vertraagde leveringen

Negeren