Spa water analysis

Spa wateranalyse producten voor het meten van de kwaliteit van jacuzzi water. pH meters, chloormeters, fotometers, sondes en teststrips. Groot assortiment.

No products were found matching your selection.


Spa wateranalyse producten voor controle van het water

Spa wateranalyse producten voor het meten van de kwaliteit van jacuzzi water. pH meters, chloormeters, fotometers, sondes en teststrips. Groot assortiment.

Het meten van de ph waarde van spawater met pH meter

The PH value van het jacuzziwater is de most important metric. Wanneer de pH waarde of zuurtegraad van het hottub water niet correct is zal de ontsmetting immers niet goed gebeuren.

wat is de beste pH waarde van water in een bubbelbad

De beste pH waarde van water voor in een bubbelbad is pH 7,2 - 7,3. Dit is een zo goed als neutrale pH acidity.

What is the best method for pH measurement

De beste spa water analyse methode voor de pH waarde is een meting met een Pocket pH meter. This digital meter measures with a pH probe and is fast, simple and accurate.

De chloor meting in een privé jacuzzi met een chloormeter

De chloor meting in een privé jacuzzi gebeurd meestal met test strips. Deze chloor analyse voor hottubs is de fastest, but not the most accurate. De meest nauwkeurige chlooranalyse in water van een spa's is de fotometrische meting van chloor. Deze chloor spa wateranalyse kan je met een fotometer uitvoeren. Here you can find our very extensive range of photometers for water analysis. Our assortment chlorine meters omvat RX pocket meters of fotometers voor vrij chloor of de volledig automatisch werkende Ondilo voor zwembaden of Ondilo voor spa's.

Thermometers voor temperatuur meting in spa's

Buoy thermometer
Buoy thermometer

Mocht u de temperatuur willen meten van het hottub water, kan dit met een drijvende thermometer voor continue meting of met bv een Pocket meter die naast andere wateranalyse (pH - zuurtegraad) ook meestal de temperatuur meet.

Handig is de buoy thermometer die drijft op het  water oppervlak van het bubbelbad.

Bij jacuzzi's kan u de themperatuur meestal aflezen op de display van de sturing.

Fotometers voor privaat en publieke spa wateranalyse

De meest betrouwbare en nauwkeurige analyse van uw jacuzziwater gebeurd natuurlijk met een photometer. We hebben kleine pocket fotometers voor de analyse van verschillende parameters in hottubwater:

 • Free chlorine photometer
 • Pocket photometer for
  • Copper water analysis
  • meting van alkaliniteit in brubbelbadwater
  • IJzer analyse in spa's
  • pH meter with a photometer
 • Fotometers voor publieke jacuzzi water metingen
  • the Lovibond PC CheckIT
  • Hanna Pocket photometer

Fotometers voor het meten van spawater zijn rather cumbersome in use. The results of this analysis are well the most reliable spa wateranalyse resultaten.

Meetsondes voor automatische spa waterbehandeling systemen

Waar we als bedrijf echt in gespecialiseerd zijn door onze jarenlange ervaring als zwembadbouwer, zijn de measuring probes. Voor alle zwembad doseer systemen die we verkopen en zelf installeren hebben we de vervang sondes voor zowel pH meting, chloor meting of vrij chloor meting.

De meest verkochte elektrode is de pH plastic electrode with BNC coupling.

We hebben meetelektrodes voor de meeste grote merken wateranalyse doseersystemen en zoutelectrolyses

 • Hanna Pool security
 • Pole Basic
 • Watersens
 • Sugar Valley Control station
 • and many more dosing systems.

The cheapest water analysis method: test strips

The fastest, easiest, cheapest but also least accurate meet methode voor de spa wateranalyse van jacuzzi water zijn de test strips. Er zijn heel veel soorten testsrips. De meeste teststrips zijn multifunctioneel en meten verschillende parameter van het water zoals chloor, alkaliniteit, cyaanzuur, pH waarde, enz...

Teststrips zijn meestal verpakt in goed afgesloten potjes. After all, moisture is the great enemy voor teststrips. Als ze vochtig worden dan meten de teststrips niet meer nauwkeurig of zijn ze verloren. Ook de houdbaarheid van meetstaafjes voor hottubwater meting is vrij beperkt wat er voor zorgt dat ze snel verloren zijn.

Also the sun can test rods for water measurement degrade and disable.